Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

,,Educație pentru caracter” – Ateliere de lucru organizate de Bisericile Ortodoxe din Vinerea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În organizarea celor două parohii ortodoxe din Vinerea, Biserica ,,Sf. Apostoli Petru și Pavel” (pr. Adrian Cebotarii) și Biserica ,,Sf. Nicolae” (pr.Andrei Dănilă), 20 de tinere mămici din localitate, au participat sâmbătă, 19 octombrie, la atelierele de lucru ,,Educaţie pentru caracter”.

Formatorul Alina Mirică de la Asociaţia „Şcoala Familiei – educaţie pentru părinţi” Bucureşti, a încercat să familiarizeze mămicile cu conceptele de caracter şi personalitate, identificând perioada optimă pentru clădirea caracterului şi mecanismele care contribuie la formarea acestuia.

Discuțiile s-au axat pe probleme precum: ce este personalitatea și ce este caracterul?; cunoști și conștientizezi trăsăturile de caracter ale copilului tău?; trăsăturile de caracter pe care vrei să le cultivi la copilul tău sau cum să-ți înveţi copilul să evite comportamentele nedorite.

,,Educația pentru caracter presupune „efortul deliberat făcut pentru a-i ajuta pe oameni să înțeleagă, să le pese și să acționeze conform unor valori etice esențiale. Pentru că atunci când ne gândim ce fel de caracter vrem să aibă copiii noștri, este evident că ne dorim să fie capabili să judece ce este bine și ce este rău, să le pese de ceea ce este bine și să facă ceea ce ei cred că este bine, în ciuda presiunii din afară sau a tentației din interior”, le-a transmis participantelor, Alina Mirică. Invitata susține că e nevoie de implicarea copiilor în activități care le dezvoltă gândirea critică față de chestiuni morale și etice, care să îi inspire să devină devotați acțiunilor morale și etice și să le ofere oportunități variate de a exersa aceste tipuri de comportamente dezirabile.

,,Nu este suficient să impunem un set de reguli și un sistem de recompense și pedepse care au ca efect schimbări comportamentale temporare, de scurtă durată, ci acestea trebuie coroborate cu situații în care copilul dezvoltă și aplică gândirea critică, astfel încât să putem vorbi despre o educație care are ca efect formarea unui caracter puternic, ce nu poate fi schimbat, indiferent de tipul și intensitatea factorilor care exercită presiune asupra lor”, a mai precizat formatorul Alina Mirică.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea