Economistul Radu Georgescu: „Americanii „răi”… Bunurile produse în America sunt taxate mult mai mult în Europa decât taxarea pusă de US pentru bunurile din Europa”
Economistul Radu Georgescu: „Americanii „răi”… Bunurile produse în America sunt taxate mult mai mult în Europa decât taxarea pusă de US pentru bunurile din Europa”
Bunurile produse în America sunt taxate mult mai mult în Europa decât taxarea pusă de US pentru bunurile din Eeuopa, semnalează economistul Radu Georgescu în contextul dezbaterilor legate de taxele vamale puse în ultima perioadă de Statele Unite ale Americii.
Citește și: Economistul Radu Georgescu: „IT-știi sunt primii afectați de revoluția AI. În maxim 2 ani, 80% din jobul unui IT -ist va fi făcut de AI”
„Zambesc cand vad in media discutiile despre Taxele Vamale puse de US. In ultima luna, multi oameni au devenit experti in Taxe Vamale pe retelele sociale. Probabil 99% dintre cei care isi dau cu parerea, nu au vazut in viata lor un DVI ( Declaratie Vamala de Import) si nu au calculat in viata lor vreo Taxa Vamala. Scriu acest articol din perspectiva unui tip care lucreaza zilnic cu Taxele Vamale de peste 20 de ani.
Sa incepem:
1 Ce taxe platesti daca importi in Romania o masina produsa in US. Daca aduci in Romania o masina produsa in US vei plati in Vama din Romania TVA de 19% si taxa vamala de 10%. Deci vei plati taxe in valoare de 29% din valoarea masinii.
UPS. Pai ce facem? Pana acum nu eram suparati ca platim Taxe Vamale? Acum am descoperit ca pe planeta Pamant exista Taxe Vamale?
2 Ce taxe platesti daca importi in US o masina produsa in Romania. US nu are TVA. Deci nu platesti TVA. Taxa Vamala in US este de 2,5%. Deci vei plati taxe in valoare de 2,5% din valoarea masinii. UPS. Pai ce facem? In Romania platesti taxe de 29% si in US de 2,5%.
3 Americani rai. Foarte rai. Bunurile produse in America sunt taxate mult mai mult in Europa decat taxarea pusa de US pentru bunurile din Europa. Asta face ca deficitul comercial dintre US si Europa sa fie de 200 miliarde $. Adica Europa exporta bunuri in US in valoare de 200 miliarde $ mai mult decat importa. Cu alte cuvinte America finanteaza Europa anual cu 200 miliarde $ , doar prin relatia comerciala. Americani rai. Foarte rai. Care fac rau Europei.
4 Orice CEO sau CFO isi protejeaza firma. In US a ajuns un tip care vrea sa conduca ca un CEO. Orice CEO sau CFO de pe planeta Pamant isi apara compania. Niciun CEO sau CFO de pe planeta Pamant nu isi pune in pericol firma doar de dragul de a ajuta alte firme. Aici vine intrebarea de 100 puncte.
5 Vrem sa fim si noi condusi de un CEO pe baza principiilor economice? Daca Europa ( Romania) ar fi condusa de un CEO, probabil in prima zi, acest tip ar anula TVA-ul. Americanii nu au TVA deoarece spun ca este o taxa stupida care duce la evaziune. Au dreptate. Acest CEO al Europei (Romaniei) ar pune taxa pe care o au americanii: sales tax. Este foarte usor de calculat si nu exista evaziune. Romania si-ar rezolva in cateva luni deficitul bugetar
6 Gravitatia si economia. Suntem influentati de 2 legi universale. Gravitatia si economia. Gravitatia misca tot Universul.
Economia misca tot ce este pe planeta Pamant”, afirmă Radu Georgescu.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate
Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate Cristian Păun, profesor de economie la ASE București și originar din Alba Iulia, a lansat un semnal de alarmă pe rețelele sociale, pornind de la o statistică îngrijorătoare: două treimi dintre români îl consideră pe Nicolae Ceaușescu un „geniu”. Într-o […]
21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației
21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a anunțat marți o nouă rundă de schimbări importante în cadrul Direcției Generale Antifraudă (DGAF), vizând structura de conducere de la nivel central. Astfel, 21 dintre cele 33 de persoane aflate în funcții de conducere au fost […]
Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională
Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională Curtea Constituțională a României (CCR) a stabilit că majorarea normei didactice de la 18 la 20 de ore pe săptămână, fără plată suplimentară, nu încalcă legea fundamentală. Judecătorii au explicat că schimbarea nu presupune mai multă muncă efectivă, ci doar o redistribuire […]