Echivalarea scapă olimpicii de o parte din examenele de la Bacalaureat
Metodologia de organizare a examenului de Bacalaureat 2015 prevede că liceenii care au obținut premii la concursurile școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației, își pot echivala proba scrisă la disciplina la care au câștigat premiul. Echivalarea se face cu nota 10. Echivalarea probelor se face de către directorul unității respective, în urma solicitării scrise a candidatului și a prezentării dovezilor privind obținerea premiului la concursul ori olimpiada internațională. Documentele se depun la momentul înscrierii, la secretariatul unității de învățământ. Ministerul Educației a publicat pe site-ul oficial lista olimpiadelor și concursurilor pentru care se poate echivala proba scrisă de la examenul național de bacalaureat. În total sunt 26 de concursuri, dintre care 9 la ”limbă și comunicare”, 11 la ”matematică și științe”, 2 la ”om și societate” și 4 la ”tehnologii”.
Citeşte şi: Simularea examenului de Bacalaureat 2015
În altă ordine de idei, elevii din clasele a XII-a, care vor participa la olimpiade internaționale sau la competiții sportive și artistice internaționale programate în perioada sesiunii normale de bacalaureat vor susține examenele în cadrul unei sesiuni speciale de BAC. Potrivit Ministerului Educației, sesiunea specială pentru olimpici va avea loc în luna mai. În nota aprobată în data de 29 ianuarie, se arată că sesiunea specială de bacalaureat din 2015 se va desfășura în perioada 16- 29 mai 2015. O astfel de sesiune specială se organizează în fiecare an, înaintea sesiunii normale de bacalaureat din lunile iunie-iulie. O noutate a BAC-ului de anul acesta o reprezintă obligația ca membrii comisiei să verifice, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după fiecare proba scrisă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]