Echipamente pentru modernizarea Ambulatoriului Cugir: Licitația de peste 650.000 de lei, lansate în SEAP
Echipamente pentru modernizarea Ambulatoriului Cugir: Licitația de peste 650.000 de lei, lansate în SEAP
Primăria orașului Cugir a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziționarea unor echipamente pentru modernizarea ambulatoriului Cugir. Valoarea totală a investiției este de 658.476,98 lei.
Obiectivul general al proiectului este similar cu obiectivul specific 8.1 A al Axei prioritare 8, respectiv: creşterea accesibilităţii serviciilor de sanatate, comunitare si a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sarace si izolate, în oraşul Cugir, judeţul Alba.
Scopul proiectului este de a asigura servicii medicale de calitate în regim ambulatoriu in contextul in care ambulatoriul Spitalului Orăşenesc Cugir deserveşte atât zona urbana, cât si zonele rurale învecinate.
Este vorba despre o populaţie totala de aproximativ 35.000 de locuitori, atat locuitori ai oraşului Cugir, cat si ai localităţilor învecinate, ambulatoriul Spitalului Orăşenesc Cugir fiind unicul furnizor public de servicii medicale în asistenta medicala ambulatorie din zona.
Calitatea ridicata a dotărilor medicale va conduce atât la eficientizarea sistemului de sanatate, in general, prin reducerea internărilor evitabile, cât si la accesibilizarea ofertei de servicii de asistenta în cadrul ambulatoriului.
Obiectivele specifice ale proiectului
Îmbunatatirea si completarea serviciilor medicale furnizate locuitorilor din oraşul Cugir si împrejurimi, prin dotarea ambulatoriului Spitalului Orăşenesc Cugir cu echipamente medicale performante, care vor permite diagnosticarea si tratarea cu succes a unei game mai largi de afecţiuni.
Reducerea inegalităţilor în ceea ce priveşte starea de sanatate a populaţiei din oraşul Cugir si împrejurimi, mai ales din zonele rurale defavorizate economic, prin diagnosticarea incipienta si tratarea cu succes a unor afecţiuni mai puţin grave, ducând la scăderea ponderii persoanelor cu nevoi medicale neacoperite si la reducerea internărilor evitabile.
Produsele solicitate
Electrocardiograf 12 canale – 1 bucată
Hoher EKG cu 12 canale – 1 bucată
Electrocardiograf portabil – 1 bucată
Orhidometru Plader – 1 bucată
Bard magnum Biopsy Gun pentru sfera ginecologica si mamara cu accesorii – 1 bucată
Cardiotocograf – 1 bucată
Profesional magnet – 1 bucată
Aparat unde scurte – 1 bucată
Defibrilator cardiac – 2 bucăți
Electrocauter mono-bipolar 160W – 1 bucată
Container modular pentru amplasare RMN – 1 bucată
Grupul tinta care va beneficia de rezultatele proiectului este format dintr-o populaţie de aproximativ 35.000 locuitori dispersaţi geografic pe zeci de kilometri ca urmare a zonei montane în care se afla oraşul si a arondării mai multor comune aflate în vecinătate.
In cifre absolute, conform recensământului efectuat in 2011, populaţia oraşului Cugir se ridica la 21.376 de locuitori, in scădere fata de recensământul anterior din 2002, când se inregistrasera 25.977 de locuitori. Declinul demografic care caracterizează oraşul Cugir este dublat de un proces accentuat de imbatranire a populaţiei, ceea ce se traduce intr-o nevoie mai mare de servicii medicale. La populaţia oraşului Cugir, se adauga populaţia localităţilor componente (Bocsitura, Bucuru, Calene, Feteni, Goasele, Mugeşti si Vinerea), precum si pentru populaţia comunelor din apropiere: Ceru-Bacainti, Blandiana, Salistea, Sibot.
în mod indirect grupul tinta al proiectului va fi reprezentant de comunitatea de cetateni, care vor beneficia de servicii medicale nespitalicesti de o calitate ridicata si astfel nu vor fi nevoite sa migreze spre marile centre urbane sau înafara tarii. Comunitatea va avea cel mai mult de câştigat de pe urma implementării proiectului, deoarece prin acesta se vor asigura premisele unui nivel de sanitate crescut pentru cetateni si un nivel ridicat al calitatii serviciilor medicale oferite la nivel local.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
35 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, la Alba Iulia: PROGRAMUL evenimentelor organizate sâmbătă, 21 decembrie
35 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, la Alba Iulia: PROGRAMUL evenimentelor organizate sâmbătă, 21 decembrie Oficialităţile locale, în colaborare cu asociaţiile de revoluţionari, vor organiza sâmbătă, 21 decembrie, un eveniment comemorativ dedicat împlinirii a 35 de ani de la izbucnirea Revoluției din Decembrie 1989, care prin jertfă de sânge a dus la […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 2 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 6 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi