Rămâi conectat

Actualitate

Echinocțiul de Toamnă 2023: Semnificație astronomică și tradiții culturale

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Echinocțiul de Toamnă 2023: Semnificație astronomică și tradiții culturale

Echinocțiul de toamnă este un eveniment astronomic important în calendarul anului, care are loc atunci când Soarele iluminează emisfera nordică și cea sudică în mod egal. În acest articol, vom explora ce înseamnă echinocțiul și cum poate afecta viața noastră.

Pământul este înclinat pe axa sa, ceea ce determină schimbările în poziția Soarelui pe cer și, implicit, în durata zilelor și nopților. Echinocțiul reprezintă momentul în care această înclinație a Pământului face ca lumina solară să cadă în mod egal pe ambele emisfere.

Există mai multe moduri de a defini toamna, iar acest articol explorează diferențele dintre definițiile astronomice, meteorologice și fenologice ale acestui sezon.

Echinocțiul de toamnă din 2023 este programat pentru data de 23 septembrie la ora 09:49 AM. Vom discuta și despre cum datele echinocțiilor pot varia de-a lungul anilor din cauza calendarului bisect.

Pe lângă aspectele astronomice, articolul dezvăluie și tradițiile și obiceiurile legate de echinocțiul de toamnă în diferite culturi, precum Luna Recoltei, aurorele boreale și ritualurile păgâne sau japoneze asociate acestui moment.

În plus, vom explora cum acest eveniment astronomic poate afecta anumite activități și fenomene, cum ar fi observarea aurorelor boreale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prețul polițelor RCA, plafonat până în 30 septembrie 2024 – proiectul se află în dezbatere publică

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prețul polițelor RCA, plafonat până în 30 septembrie 2024 – proiectul se află în dezbatere publică Ministerul Finanțelor pune în dezbatere publică proiectul elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, prin care reglementează soluția temporară de prelungire până la data de 30 septembrie 2024 a perioadei de aplicare a HG nr. 1326/2023 privind stabilirea tarifelor de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea