Rămâi conectat

Actualitate

Echinocțiul de Toamnă 2023: Semnificație astronomică și tradiții culturale

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Echinocțiul de Toamnă 2023: Semnificație astronomică și tradiții culturale

Echinocțiul de toamnă este un eveniment astronomic important în calendarul anului, care are loc atunci când Soarele iluminează emisfera nordică și cea sudică în mod egal. În acest articol, vom explora ce înseamnă echinocțiul și cum poate afecta viața noastră.

Pământul este înclinat pe axa sa, ceea ce determină schimbările în poziția Soarelui pe cer și, implicit, în durata zilelor și nopților. Echinocțiul reprezintă momentul în care această înclinație a Pământului face ca lumina solară să cadă în mod egal pe ambele emisfere.

Există mai multe moduri de a defini toamna, iar acest articol explorează diferențele dintre definițiile astronomice, meteorologice și fenologice ale acestui sezon.

Echinocțiul de toamnă din 2023 este programat pentru data de 23 septembrie la ora 09:49 AM. Vom discuta și despre cum datele echinocțiilor pot varia de-a lungul anilor din cauza calendarului bisect.

Pe lângă aspectele astronomice, articolul dezvăluie și tradițiile și obiceiurile legate de echinocțiul de toamnă în diferite culturi, precum Luna Recoltei, aurorele boreale și ritualurile păgâne sau japoneze asociate acestui moment.

În plus, vom explora cum acest eveniment astronomic poate afecta anumite activități și fenomene, cum ar fi observarea aurorelor boreale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Programul Rabla pentru Electrocasnice nu se va mai ține în 2024: AFM nu mai are buget pentru o nouă sesiune de finanțare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Rabla pentru Electrocasnice nu se va mai ține în 2024: AFM nu mai are buget pentru o nouă sesiune de finanțare Programul „Rabla pentru Electrocasnice” nu se va mai desfășura în 2024, pentru faptul că Ministerul Mediului, Apel și Pădurilor nu a prioritizat acest program. „Politicile, strategiile de mediu și prioritizarea lansării programelor sunt […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea