Rămâi conectat

Actualitate

Ecaterina Andronescu, despre “After School”: “Va fi o muncă în plus pentru profesori, dar vor fi şi resurse suplimentare”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, în cadrul vizitei la Alba Iulia a vorbit şi despre sistemul de învăţământ românesc, dar şi despre actuala conducere a Ministerului, criticată de unii membri ai PSD în cadrul luărilor de cuvânt de astăzi.

În timpul discuţiilor din cadrul Conferinţei Judeţene a PSD Alba, Ecaterina Andronescu a preferat să nu intervină în apărarea actualului ministru al Educaţiei, în momentul în care a fost criticat de o parte din social-democraţii din Alba, pentru deciziile luate de când a fost numit în funcţie. În cadrul conferinţei de presă, Andronescu şi-a exprimat susţinerea pentru echipa de conducere de la Minister. „Îmi pare rău că nu am răspuns aici, pentru că aş fi vrut să le iau apărarea. Sunt convinsă că vor respecta programul de guvernare şi că vor încerca pe toate căile posibile şi legale, să facă şcoala mai bună.”

Întrebată despre implementarea programului „After School”, fostul ministru spune: „Am încercat să conving pe toată lumea că este o şansă pentru a spori componenta educativă a învăţământului şi că este foarte important să încercăm pe toate căile posibile să aducem resurse pentru ca acest program să fie implementat în fiecare şcoală. (…) Va însemna o muncă în plus pentru profesori, dar eu cred că vor fi şi nişte resurse suplimentare „.

Aceasta s-a ferit însă să spună cu cât ar putea creşte salariile dascălilor care vor lucra în „After School”. „Este foarte greu de spus, iar eu sunt un om al cifrelor. Nu mă hazardez să dau nişte cifre fără să ştiu despre ce vorbim. Îi ceri ceva în plus profesorului, evident că trebuie să îi oferi ceva în plus, din resursele pe care le ai. Dacă aceste resurse le obţi în cadrul unui proiect pe fonduri structurale, atunci acele resurse se duc pentru profesori.”

În opinia Ecaterinei Andronescu, fondurile structurale ar putea fi o sursă importantă pentru obţinerea fondurilor necesare în fiecare şcoală. „Fiecare şcoală ar trebui să beneficieze de un proiect din fondurile structurale, pe care să îl orienteze după cum îşi gândeşte existenţa şi creşterea performanţei”, a declarat fostul ministru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea