Rămâi conectat

Actualitate

Duplicatul cărții de identitate a vehiculului va fi obținut mai ușor – proceduri simplificate de Guvern, prin proiect de Lege

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferii vor putea obține, prin proceduri simplificate, duplicatul cărții de identitate a vehiculului, emis de RAR, în cazul pierderii, furtului sau distrugerii cărții de identitate a vehiculului sau în cazul neîndeplinirii obligației de a preda noului proprietar cartea de identitate a vehiculului, în cazul  înstrăinării acestuia.

În acest sens, Guvernul a modificat în ședința de vineri, 7 iulie, prin proiect de lege, Ordonanța Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărții de identitate și certificarea autenticității vehiculelor rutiere în vederea înmatriculării  sau înregistrării acestora în România.

Astfel, se elimină obligativitatea prezentării de către client a avizului autorității competente care a efectuat înmatricularea sau înregistrarea vehiculului, precum și a obligativității de a publica în Monitorul Oficial a anunțul privind pierderea, furtul sau distrugerea carții de identitate a vehiculului.

O altă noutate constă în completarea situațiilor în care se poate emite un duplicat al cărții de identitate a vehiculului pentru toate cazurile în care, la înstrăinarea vehiculului, ultimul proprietar nu transmite dobânditorului cartea de identitate a vehiculului.

Ministerul Transporturilor va actualiza, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii aprobate astăzi, Reglementările privind omologarea individuală, eliberarea cărții de identitate și certificarea autenticității vehiculelor – RNTR 7.

Legea intră în vigoare în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Sursa: legestart.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Programul Rabla pentru Electrocasnice nu se va mai ține în 2024: AFM nu mai are buget pentru o nouă sesiune de finanțare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Rabla pentru Electrocasnice nu se va mai ține în 2024: AFM nu mai are buget pentru o nouă sesiune de finanțare Programul „Rabla pentru Electrocasnice” nu se va mai desfășura în 2024, pentru faptul că Ministerul Mediului, Apel și Pădurilor nu a prioritizat acest program. „Politicile, strategiile de mediu și prioritizarea lansării programelor sunt […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea