Rămâi conectat

Actualitate

După prima etapă, în judeţul Alba, aproape 90 la sută dintre copiii recenzaţi au fost înscriși la școlă

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

La finalul primei etape de înscriere a copiilor la şcoală, în judeţul Alba, 87 la sută dintre copiii de vârstă şcolară recenzaţi au fost înscriși în clasa pregătitoare sau în clasa I, în funcţie de vârstă şi nivelul de dezvoltare psihosomatică.

Astfel, la clasa pregătitoare, au fost înscrişi la şcolile de circumscripţie 2.683 de copii din totalul de 3.054 recenzaţi, iar în clasa I au fost înscriși 224. Potrivit reprezentanților ISJ Alba, au rămas 32 de locuri libere la clase Step by Step în școli din Alba Iulia, Cugir și Sebeș, după cum urmează: Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia – 2 locuri; Școala Gimnazială ”Vasile Goldiș” Alba Iulia – 2; Școala Gimnazială ”Singidava” Cugir – 6; Școala Gimnazială nr.3 Cugir – 5; Liceul cu Program Sportiv Sebeș – 8; Liceul Tehnologic Sebeș – 9.

În data de 8 mai va începe cea de-a doua etapă de înscriere, care se va încheia pe data de 17 mai. În această perioadă părinții vor putea să își rezerve un loc la o școală de circumscripție sau în limita locurilor disponibile, să solicite un loc la o altă unitate de învățământ.

Reamintim că înscrierea în clasa pregătitoare este obligatorie pentru copii care îndeplinesc condițiile de vârstă iar anul acesta este ultimul în care copiii mai pot fi înscrişi direct în clasa I. Potrivit legii grădiniţele nu vor mai avea posibilitatea de a păstra micuţii care au vârsta de 6 ani, la data de 31 august.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea