Rămâi conectat

Economie

După 1 iunie, plata șomajului tehnic va continua DOAR pentru operatorii economici din domeniile în care vor mai exista restricţii. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Ziarul Unirea

Publicat

în

Premierul Ludovic Orban a precizat că plata șomajului tehinc se va continua până la 1 iunie. După această dată, Guvernul va continua să plătească indemnizația de „somaj tehnic” doar acelor operatori economici care activează în domenii în care vor mai exista restricţii impuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2.

„Se va continua plata şomajului tehnic până la data de 1 iunie. După 1 iunie se poate continua plata şomajului tehnic numai pentru acele domenii economice în care vor continua să existe restricţii. Pentru toate domeniile în care se ridică restricţiile şi care vor putea să repornească vom trece de pe plata şomajului tehnic pe măsuri active pentru readucere în activitate a celor care au beneficiat de şomajul tehnic pe perioada stării de urgenţă şi stării de alertă”, a afirmat Ludovic Orban miercuri.

Premierul a precizat că măsurile care vizează reluarea activităţii de către angajaţii care au beneficiat de şomaj tehnic sunt în lucru la nivelul Guvernului, alături de alte decizii care au scop reluarea activităţii economice şi reintegrarea forţei de muncă.

De asemenea, potrivit surselor de presă, Ludovic Orban a menționat că pachetul de măsuri active de ocupare va fi prezentat public, atunci când acesta va fi complet.

„Când vom avea întreg pachetul de măsuri active de ocupare îl vom prezenta public”, a menționat acesta.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat sâmbătă seara la Digi24 că este aproape de o decizie finală în privinţa şomajului tehnic, prefigurându-se prelungirea acestuia pentru acele sectoare ale economiei în care vor rămâne restricţii după data de 15 mai.

Decizia va fi luată după noi discuţii cu partenerii sociali ai ministerului şi va veni în decurs de o săptămână. Pe de altă parte, Ministerul Muncii lucrează şi la un set de măsuri de ajutorare a firmelor care au rezistat crizei şi vor să îşi dezvolte activitatea.

Surse: InCont.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Datoria externă a României a EXPLODAT în luna ianuarie 2024: A crescut cu 4,314 miliarde euro

Unirea Ziarul

Publicat

în

Datoria externă a României a EXPLODAT în luna ianuarie 2024: A crescut cu 4,314 miliarde euro Datoria externă totală a crescut, în ianuarie 2024, cu 4,314 miliarde euro, până la 173,126 miliarde euro, iar deficitul de cont curent s-a majorat cu 78,7%, la 1,358 miliarde euro, informează vineri Banca Naţională a României printr-un comunicat remis […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea