După 1 iunie, plata șomajului tehnic va continua DOAR pentru operatorii economici din domeniile în care vor mai exista restricţii. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Paul Voicu - Primar 2020

Premierul Ludovic Orban a precizat că plata șomajului tehinc se va continua până la 1 iunie. După această dată, Guvernul va continua să plătească indemnizația de „somaj tehnic” doar acelor operatori economici care activează în domenii în care vor mai exista restricţii impuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2.

„Se va continua plata şomajului tehnic până la data de 1 iunie. După 1 iunie se poate continua plata şomajului tehnic numai pentru acele domenii economice în care vor continua să existe restricţii. Pentru toate domeniile în care se ridică restricţiile şi care vor putea să repornească vom trece de pe plata şomajului tehnic pe măsuri active pentru readucere în activitate a celor care au beneficiat de şomajul tehnic pe perioada stării de urgenţă şi stării de alertă”, a afirmat Ludovic Orban miercuri.

ELIT

Premierul a precizat că măsurile care vizează reluarea activităţii de către angajaţii care au beneficiat de şomaj tehnic sunt în lucru la nivelul Guvernului, alături de alte decizii care au scop reluarea activităţii economice şi reintegrarea forţei de muncă.

De asemenea, potrivit surselor de presă, Ludovic Orban a menționat că pachetul de măsuri active de ocupare va fi prezentat public, atunci când acesta va fi complet.

Mihail David - 2020

„Când vom avea întreg pachetul de măsuri active de ocupare îl vom prezenta public”, a menționat acesta.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat sâmbătă seara la Digi24 că este aproape de o decizie finală în privinţa şomajului tehnic, prefigurându-se prelungirea acestuia pentru acele sectoare ale economiei în care vor rămâne restricţii după data de 15 mai.

Decizia va fi luată după noi discuţii cu partenerii sociali ai ministerului şi va veni în decurs de o săptămână. Pe de altă parte, Ministerul Muncii lucrează şi la un set de măsuri de ajutorare a firmelor care au rezistat crizei şi vor să îşi dezvolte activitatea.

Surse: InCont.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...