DUMINICĂ: Vânătoare de comori la Alba Iulia. Echipa care descoperă cele mai multe comori primeşte 800 de lei. Înscrie-te şi tu!
Duminică, 12 mai, începând cu ora 11.00, în Alba Iulia se vânează comori. Este vorba despre un concurs – “Treasure Hunt”, organizat de o echipă de liceeni din municipiu, în cadrul proiectului “Hidden Alba Iulia”, la care sunt invitaţi să participe tinerii din oraş, care iubesc aventura şi doresc să afle şi să descopere cât mai multe despre monumentele istorice din oraş.
„Monumente istorice mai putin ştiute în oraşul Marii Uniri, pe lângă care trecem zi de zi, aşteaptă să fie descoperite, cunoscute! Dezlegaţi misterul indiciilor, aflaţi locaţia monumentelor, adunaţi punctajul maxim şi câştigaţi Marele Premiu în valoare de 800 de lei per echipă! Vă aşteptăm în număr cât mai mare”, transmit membrii echipei Kalyteros.
“Vânătoarea de comori” va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 11.00, punctul de plecare fiind Poarta a III-a a Cetăţii Alba Carolina. Pentru a putea participa la concurs,cei care doresc să se înscrie trebuie să formeze o echipă de 4 persoane şi să plătească o taxă în valoare de 10 lei pe membru. În schimbul taxei, concurenţii vor primi o bandană, iar la sfârşitul concursului, un suc la terasa Art Caffe din centrul oraşului.
Primele 6 echipe vor merge mai departe, în finala din data de 25 mai 2013, unde primul loc va primi un premiu în valoare de 800 de lei, locul 2 – premiu în valoare de 400 de lei, iar locul 3 va primi 200 de lei. Înscrierea la concurs se face pe contul de Facebook al concursului, creat de organizatori.
Acest concurs face parte din proiectul Hidden, un proiect lansat în luna aprilie de echipa Kalyteros, formată din liceeni din Alba Iulia, finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin programul YouthBank. Prin acest proiect, echipa îşi doreşte ca tinerilor albaiulieni să li se aducă la cunoştinţă informaţii importante privind monumentele oraşului lor natal, monumente care să îi facă să se simtă mândri că locuiesc într-un oraş cu o aşa încărcătură istorică.
“Treasure Hunt” este una dintre cele mai bune alegeri de activităţi nonformale prin care tinerii pot învăţa despre oraşul lor natal – constructiv dar şi distractiv, rezolvarea indiciilor necesitând lucru în echipă, astfel participanţii beneficiind şi de dezvoltarea spiritului de echipă. De asemenea, indiciile sunt gândite în aşa fel încât participanţii să afle cât mai multe detalii despre monumentele istorice mai puţin cunoscute ale municipiului Alba Iulia”, spun organizatorii.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Societate
22 noiembrie: Asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy, unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani Primul preşedinte catolic la Casa Albă şi unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani s-a născut în 29 mai 1917 în Boston într-o familie de descendenţi ai unor imigranţi irlandezi săraci. La 44 de ani a devenit cel mai tânăr preşedinte […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan