Rămâi conectat

Societate

DUMINICĂ: Vânătoare de comori la Alba Iulia. Echipa care descoperă cele mai multe comori primeşte 800 de lei. Înscrie-te şi tu!

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Duminică, 12 mai, începând cu ora 11.00, în Alba Iulia se vânează comori. Este vorba despre un concurs –  “Treasure Hunt”, organizat de o echipă de liceeni din municipiu, în cadrul proiectului “Hidden Alba Iulia”, la care sunt invitaţi să participe tinerii din oraş, care iubesc aventura şi doresc să afle şi să descopere cât mai multe despre monumentele istorice din oraş.

„Monumente istorice mai putin ştiute în oraşul Marii Uniri, pe lângă care trecem zi de zi, aşteaptă să fie descoperite, cunoscute! Dezlegaţi misterul indiciilor, aflaţi locaţia monumentelor, adunaţi punctajul maxim şi câştigaţi Marele Premiu în valoare de 800 de lei per echipă! Vă aşteptăm în număr cât mai mare”, transmit membrii echipei Kalyteros.

“Vânătoarea de comori” va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 11.00, punctul de plecare fiind Poarta a III-a a Cetăţii Alba Carolina. Pentru a putea participa la concurs,cei care doresc să se înscrie trebuie să formeze o echipă de  4 persoane şi să plătească o taxă în valoare de 10 lei pe membru. În schimbul taxei, concurenţii vor primi o bandană, iar la sfârşitul concursului, un suc la terasa Art Caffe din centrul oraşului.

Primele 6 echipe vor merge mai departe, în finala din data de 25 mai 2013, unde primul loc va primi un premiu în valoare de 800 de lei, locul 2 – premiu în valoare de 400 de lei, iar locul 3 va primi 200 de lei. Înscrierea la concurs se face pe contul de Facebook  al concursului,  creat de organizatori.

Acest concurs face parte din proiectul Hidden, un proiect lansat în luna aprilie de echipa Kalyteros, formată din liceeni din Alba Iulia, finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin programul YouthBank. Prin acest proiect, echipa îşi doreşte ca tinerilor albaiulieni să li se aducă la cunoştinţă informaţii importante privind monumentele oraşului lor natal, monumente care să îi facă să se simtă mândri că locuiesc într-un oraş cu o aşa încărcătură istorică.

“Treasure Hunt” este una dintre cele mai bune alegeri de activităţi nonformale prin care tinerii pot învăţa despre oraşul lor natal – constructiv dar şi distractiv, rezolvarea indiciilor necesitând lucru în echipă, astfel participanţii beneficiind şi de dezvoltarea spiritului de echipă. De asemenea, indiciile sunt gândite în aşa fel încât participanţii să afle cât mai multe detalii despre monumentele istorice mai puţin cunoscute ale municipiului Alba Iulia”, spun organizatorii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

8 mai: Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, numit „ucenicul pe care îl iubea Iisus”, sărbătorit azi în cinstea minunii care are loc, în fiecare an, în această zi, la mormântul său

Ziarul Unirea

Publicat

în

8 mai: Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, numit „ucenicul pe care îl iubea Iisus”, sărbătorit azi în cinstea minunii care are loc, în fiecare an, în această zi, la mormântul său Pe 8 mai, credincioșii îl celebrează pe Sfântul Apostol și Evanghelist loan Teologul, numit „ucenicul pe care îl iubea Iisus”, sărbătorit azi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea