Rămâi conectat

Ştirea zilei

DUMINICĂ: La concertul trupei IRIS, din Cetatea Alba Iulia, strigăm cu toţii „Hai România!”. Se filmează videoclipul Imnului echipei Naţionale de Fotbal. Mii de steaguri tricolore, pregătite pentru fani

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Se anunţă  un show de zile mari, duminică, la Alba Iulia, oraşul în care s-a născut România Mare. Trupa Iris ”Naţionala de rock a României” va concerta în preambulul zilei de 1 Decembrie în Cetatea Alba Carolina, iar în timpul  show-ului se va filma pentru noul Imn al Echipei Naţionale de Fotbal, al suporterilor şi al oamenilor simpli –  „HAI ROMÂNIA!”.  Membrii trupei Iris transmit albaiulienilor şi tuturor celor cu suflet de român să vină în număr cât mai mare la concert, pentru o mare desfăşurare de forţe. Practic, publicul va fi actorul acestui videoclip. Sunt pregătite mii de steaguri tricolore pentru concertul care va începe la ora 20.15, pe latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina.

„Ne bucurăm că această Cetate pe care o aveţi aici are o inimă care bate rock, aveţi o bijuterie arhitecturală în care mâine seară formaţia Iris cu siguranţă vă va oferi un show de zile mari”, au spus membrii trupei, sâmbătă,  într-o conferinţă de presă la Hotel Cetate din Alba Iulia. Vor fi cu siguranţă momente de neuitat, care vor rămâne în memoria fiecăruia dintre cei prezenţi. Trupa Iris a venit cu tot arsenalul vis-a-vis de tricolorul românesc. Vor fi împărţite mii de steaguri tricolore, pentru o atmosferă de vis.

Momentul a fost ales special pentru Ziua Naţională, să se facă lansarea imnului National în Oraşul Marii Uniri, pentru că aici practic s-a născut România şi aici este normal să se nască şi Imnul National al echipei de fotbal şi al suporterilor.

”Suntem onoraţi că am fost invitaţi să evoluăm pe scena din Oraşul Marii Uniri, pentru Ziua Naţională. Cu această ocazie vom lansa noul Imn al suporterilor, oficial. Vom face şi nişte filmări, pentru un nou videoclip. Vom încerca să încântăm publicul din Alba şi din alte zone ale ţării, care cu siguranţă va fi numeros mâine seară, începând cu ora 20:15.” a spus managerul trupei Iris, Ioan Gorgan.

Cel care a iniţiat această idee, solistul trupei Iris, Rafael, a spus că este o mare onoare pentru trupa Iris să participe alături de echipa naţională de fotbal a României la această campanie de calificare la Euro 2016.

trupa iris08„Până în acest moment credem că am purtat noroc, suntem pe primul loc în grupă, cu şanse foarte mari să rămânem până la sfârşitul acestor preliminarii pe primul loc. Este vorba de acest nou Imn al echipei naţionale şi al suporterilor, care se numeşte ”Hai România!”.  Este o compoziţie 100% a formaţiei Iris. Mesajul acestui imn este acela de a ne uni sub tricolor. Este un dialog între fotbaliştii de pe teren, membrii echipei naţionale şi suporterii din tribune. S-a dorit o unificare, o implicare a acestor spirite care practic în timpul jocului devin un singur suflet”, a spus Rafael.

Totodată, acesta a ţinut să menţioneze că piesa este una de forţă, mobilizatoare şi că în videoclip vor apărea şi suporterii galeriilor echipelor de fotbal din ţară. „Şefii galeriilor de la Dinamo, Steaua, Universitatea Cluj, CFR Cluj, Petrolul Ploieşti, Astra şi de la Poli Timişoara au venit la câteva şedinţe ale noastre. A fost o bucurie pentru noi să îi cunoaştem şi să facem echipă pentru această campanie. Ne-au rugat să le dăm şi lor măcar 2-3 secunde din aceast imn, unde să strige şi ei ceva cu care sunt obişnuiţi orice jucător de fotbal, orice antrenor, orice tip de personaj care apare pe stadion”, a precizat acesta.

Este un cântec dedicat şi un proiect întreg celor care vin şi strigă tot timpul meciului pentru echipa iubită si plâng când pleacă acasă învinşi. Formaţia Iris dedică din tot sufletul acest imn suporterilor simpli din toată ţara ai Echipei Naţionale.

” Vom face un videoclip, ceea ce pentru Alba Iulia va fi o chestie extraordinară. Vom filma publicul, vor fi 2-3 camere. Vom începe concertul cu această piesă. Din partea Federaţiei se vor acorda steaguri, steagurile oficiale de la meciurile naţionale. Imnul se va filma în regim de film, vom încerca să luăm secvenţe cu cât mai mulţi oameni, cu cât mai multe imagini din Cetate. Este  o mare onoare pentru noi şi o mare bucurie să adăugăm acest simbol national”, a declarat toboşarul trupei Iris, Nelu Dumitrescu.

Mmebrii trupei îşi doresc ca lumea să fie prezentă în număr cât mai mare, să se vadă în videoclip. Practic ei vor actorii acestui videoclip.

„Aşa cum publicul pe stadion este al 12 jucător al Echipei Naţionale sau al unei chipe de fotbal, aşa ne dorim ca şi albaiulienii, şi toţi cei care vor fi aici, să fie în data de 30 noiembrie,  al 12 -lea jucător al echipei nationale si cel de-al 6 lea membru al formaţiei Iris”, a spus clăparul trupei, Relu Marin.  

„Nu întâmplător spiritul acesta al Unirii  cred că va dăinui peste ani şi nu neapărat de ziua Unirii, ci tot timpul aici este ceva spiritual deosebit la Alba Iulia. Cred că şi mâine vom face un spectacol extraordinar”.

Trupa Iris vrea să demonstreze că Alba Iulia este un simbol naţional, un simbol al românismului şi va rămâne, în mod simbolic, Cealaltă Capitală.

Vă prezentăm mai jos şi versurile noului Imn al Echipei Naţionale de Fotbal al României.

  Iris – Hai România – Imnul Naţionalei:

1: Venim pe stadion – Toţi pe stadion!
Şi suntem milioane de luptători
Să fim ca un ecou –  OH-OH…
Să ne unim din nou – Sub tricolor!

Câştigăm? – DA !!! – Ne dăm viaţa pentru voi !
Nu ştim ce-i aia frică, E-o onoare pentru noi!
Să strigăm toţi – Uniţi într-un singur cor
O naţiune luptă , Să strigăm în cinstea lor!!!

ALLEZ, ALLEZ.. – Hai România, Astăzi vrem victorie,
ALLEZ, ALLEZ… – Hao România – Ori murim, ori câştigăm!!!

Destinul e acum! Totul e acum!
Şi vrem să fim mai buni – Mai buni ca ei
Să fim ca un ecou ….. OH-OH…
Să ne unim din nou – Sub tricolor !

Câştigăm? – DA !!! – Ne dăm viaţa pentru voi!
Nu ştim ce-i aia frică, E-o onoare pentru noi
Să strigăm toţi – Uniţi într-un singur cor
O naţiune luptă – Să strigăm în cinstea lor!

ALLEZ, ALLEZ – HAI ROMÂNIA, Astăzi vrem victorie,
ALLEZ, ALLEZ – HAI ROMÂNIA – Ori murim, ori câştigăm!!!  X2

Stop…  HAI PE EI PE MAMA LOR !!!

[nggallery id=2692]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea