Rămâi conectat

Actualitate

DUMINICĂ: Cea de-a treia etapă a Concursului Judeţean “Cultură pentru Cultură”, la Galda de Jos

Alexandra Mates

Publicat

în

 Duminică 26 mai 2013, începând cu ora 12.00, pe arena sportivă din Galda de Jos va avea loc cea de-a treia  etapă din acest an a Festivalului – concurs ,,Cultură pentru Cultură,, ediţia a VIII-a. Ansamblurile de muzică şi dansuri a patru comune din zona Văii Mureşului (Unirea, Mirăslău, Noşlac şi Ciugud) se vor întrece în  cântece, dansuri populare, tradiţii şi obiceiuri.

Concursul va fi precedat de o paradă a portului popular, ce se va desfăşura în centrul comunei Galda de Jos, de la ora 12.00, iar de la ora 13.00 va urma pe arena sportivă concursul şi un amplu program folcloric susţinut de: Ansamblul comunei Galda de Jos, Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba, Cosmin Toma, Sava Negrean Brudaşcu şi Traian Jurchelea.

 Festivalul-concurs “Cultură pentru Cultură” are scopul de a revitaliza cultura tradiţională din mediul rural şi de a dezvolta turismul cultural în zonele istorico- etnografice ale judeţului Alba. La etapa zonală a Văii Mureşului, care se desfăşoară la Galda de Jos, au intrat în concurs comunele Unirea, Mirăslău, Noşlac şi Ciugud.

 Reamintim că, prima etapă a concursului judeţean “Cultură pentru Cultură” s-a desfăşurat duminică, 12 mai, la Blaj, unde învingătoare a ieşit comuna Roşia de Secaş, iar cea de-a doua etapă, în cadrul  Serbării Nraciselor de la Negrileasa, în data de 19 mai.  unde pe primul loc s-a clasat comuna Vadu Moţilor.

 Concursul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba . Parteneri ai acestui eveniment sunt Primăria şi Consiliul Local Galda de Jos.

FOTO: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea