DSVSA Alba: Sistemul Național de Identificare și Înregistrare al Animalelor – SNIIA, a redevenit funcțional. 267 de pașapoarte specifice emise, în septembrie, la solicitarea crescătorilor de animale

Paul Voicu - Primar 2020

Având în vedere articolului apărut în ziarul Unirea, cu titlul “Situație tensionată pentru crescătorii de vaci din Apuseni: Bălțata Românească de Mogoș nu se poate înscrie în SNIIA din cauza…. softului”, D.S.V.S.A. Alba dorește să transmită redacției și opiniei publice următorele:

Sistemul Național de Identificare și Înregistrare al Animalelor – SNIIA, este funcțional și permite înregistrarea în Baza Naționala de Date(BND) a tuturor animalelor crotaliate și efectuarea modificărilor legate de rasă.

ELIT

În perioada 14-23.08.2018 au existat disfuncționalități în funcționarea sistemului datorate lucrărilor de mentenantă.

În cursul lunii septembrie D.S.V.S.A. Alba a emis pentru crescătorii de animale din zona Mogoș un număr de 267 pașapoarte, reprezentâd atât pașapoarte noi pentru viței cât și pașapoarte emise în urma solicitărilor crescatorilor de animale.

Mihail David - 2020

Menționăm că toti utilizatorii sistemului informatic privind identificarea și înregistrarea animalelor, medici veterinari de liberă practică, ferme comerciale de tip A, Asociații ale crescătorilor de animale, au obligația de a încheia contracte cu firma furnizoare de servicii informatice IQ Management.

D.S.V.S.A. Alba întreprinde toate măsurile legale și vine în sprijinul crescătorilor în identificarea și înregistrarea animalelor în BND și asigurarea actiunilor sanitar veterinare.

Director Executiv Adjunct
Dr. Ioan MARTIN

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...