Rămâi conectat

Ştirea zilei

DSVSA Alba: Sistemul Național de Identificare și Înregistrare al Animalelor – SNIIA, a redevenit funcțional. 267 de pașapoarte specifice emise, în septembrie, la solicitarea crescătorilor de animale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Având în vedere articolului apărut în ziarul Unirea, cu titlul “Situație tensionată pentru crescătorii de vaci din Apuseni: Bălțata Românească de Mogoș nu se poate înscrie în SNIIA din cauza…. softului”, D.S.V.S.A. Alba dorește să transmită redacției și opiniei publice următorele:

Sistemul Național de Identificare și Înregistrare al Animalelor – SNIIA, este funcțional și permite înregistrarea în Baza Naționala de Date(BND) a tuturor animalelor crotaliate și efectuarea modificărilor legate de rasă.

În perioada 14-23.08.2018 au existat disfuncționalități în funcționarea sistemului datorate lucrărilor de mentenantă.

În cursul lunii septembrie D.S.V.S.A. Alba a emis pentru crescătorii de animale din zona Mogoș un număr de 267 pașapoarte, reprezentâd atât pașapoarte noi pentru viței cât și pașapoarte emise în urma solicitărilor crescatorilor de animale.

Menționăm că toti utilizatorii sistemului informatic privind identificarea și înregistrarea animalelor, medici veterinari de liberă practică, ferme comerciale de tip A, Asociații ale crescătorilor de animale, au obligația de a încheia contracte cu firma furnizoare de servicii informatice IQ Management.

D.S.V.S.A. Alba întreprinde toate măsurile legale și vine în sprijinul crescătorilor în identificarea și înregistrarea animalelor în BND și asigurarea actiunilor sanitar veterinare.

Director Executiv Adjunct
Dr. Ioan MARTIN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea