Rămâi conectat

Curier Județean

DSP Alba: Recomandări pentru prevenirea răspândirii infecției cu virusul transmis de tânțari, West Nile

Bera Larisa

Publicat

în

DSP Alba: Recomandări pentru prevenirea răspândirii infecției cu virusul transmis de tânțari, West Nile

În contextul semnalării pe teritoriul României a mai multor cazuri de infecție cu virusul West Nile, DSP Alba atrage atenția asupra importanței respectării periodicității realizării operațiunilor de dezinsecție cu firme autorizate în acest sens.
În contextul semnalării pe teritoriul României a mai multor cazuri de infecție cu virusul West Nile trasmis de țânțari dar având în vedere și răspândirea pe arealuri tot mai largi a țânțarului tigru care poate transmite boala zika, DSP Alba dorește să atragă atenția asupra obligativității și importanței respectării periodicității efectuării procedurilor de dezinsecție. Fie că vorbim de o instituție publică (inclusiv primării), un spațiu comercial, un spațiu de alimentație publică sau un spațiu industrial, acestea trebuie să dețină dovada efectuării procedurilor de dezinsecție și deratizare (DDD) doar cu firme autorizate în acest sens.
Dezinsecția se realizează cu produse biocide avizate/autorizate conform HG nr. 617/2014 privind stabilizarea cadrului instituțional și a unor măsuri pentru punerea în aplicare a Regulamentului (UE) nr. 528/2012 al Parlamentului European și al Consiliului din 22 mai 2012 privind utilizarea produselor biocide.
Ordinul 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației stabilește frecvența serviciilor specializate de dezinsecție la 3 luni (sau oricând este nevoie) pentru instituțiile publice (inclusiv primării), operatori economici, spații comerciale, spații industriale. Din verificările intreprinse de către inspectorii DSP Alba, reiese că din cele 78 de unități administrativ-teritoarile din județ doar 7 sunt la zi cu procedurile DDD.
Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba va face în continuare verificări privind respectarea reglementărilor menționate în cadrul controalelor pe care le întreprinde prin intermediul Serviciului de Control în Sănătate Publică (SCSP). Instituția/operatorul economic verificat trebuie să facă dovada efectuării serviciilor DDD prin prezentarea proceselor-verbale prin care să dovedească respectarea periodicității de execuție a intervențiilor DDD. În caz contrar pot fi aplicate sancțiuni.
La nivelul județului Alba sunt certificați și acreditați 27 de prestatori DDD (lista se regăsește pe site-ul DSP Alba https://dspalba.ro/unitati-care-efectueaza-activitati-de-utilizare-a-produselor-biocide-pentru-dezinfectie-2/ ).
Precizăm că până în prezent în județul Alba NU au fost semnalate cazuri de infecție cu virusul West Nile.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Doi liceeni cu performanțe din Alba Iulia au fost selectați în programul educațional Creatori de viitor – Champions United

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Doi liceeni cu performanțe din Alba Iulia au fost selectați în programul educațional Creatori de viitor – Champions United Champions United este unul dintre cele mai importante evenimente naționale dedicate liceenilor cu performanțe, parte a programului educațional Creatori de Viitor. Este locul unde an de an, reunim zeci de liceeni, oferindu-le un program […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea