Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

DSP Alba: Peste 90 de copii din localitatea Răchita au fost vaccinați împotriva hepatitei acute virale de tip A

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

92 de minori din satul Răchita, comuna Săsciori, cu vârste cuprinse între 2 și 16 ani, au fost vaccinați, marți, împotriva hepatitei acute virale de tip A. Măsura preventivă a fost luată de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba având în vedere riscul contactării acestei boli în urma inundațiilor produse la sfârșitul săptămânii trecute.

O echipă de specialiști din cadrul DSP Alba s-a deplasat în localitatea Răchita unde, împreună cu medici de familie, asistenți medicali ai medicilor de familie și asistentul medical comunitar, au vaccinat pacienții minori – cei mai expuși la îmbolnăvirea cu hepatită acută virală de tip A.

Hepatita virală A (HAV): Transmisă prin ingestie de alimente sau apă contaminate sau prin contact direct cu persoana infectată, se poate manifesta epidemic, pe fondul deficienţelor de igienă personală şi a sanitaţiei precare. Prevenţia se bazează pe ameliorarea condiţiilor de sanitaţie, pe respectarea regulilor de igienă personală, colectivă şi pe vaccinare.

De asemenea, la Răchita, s-a amenajat un cabinet medical, într-o casă mai puțin afectată, cu un medic de familie, asistenți medicali ai medicului de familie si asistentul medical comunitar, în vederea evaluării stării de sănătate a populației și recomandări pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

Un pacient din satul Răchita, care are nevoie de dializă, a fost transportat la Centrul de Dializă din Alba Iulia, iar apoi va rămâne internat la Spitalul Municipal Sebeș, pentru a fi îngrijit corespunzător.

DSP Alba, alături de asistenții medicali comunitari, va continua acțiunile de prevenție și informare pentru ca sănătatea populației să nu fie afectată, în zonele în care s-au produs inundații.

Totodată, DSP Alba a distribuit sute de kilograme de var cloros, necesar pentru igienizarea și dezinfecția fântânilor, iar populația a fost instruită cu privire la modul de folosire a acestuia. Specialiștii în sănătate publică se vor deplasa și în zilele următoare în zonele afectate de inundații cu scopul de a fi redus riscul de îmbolnăvire.

Biroul de presă al DSP Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor Joi, 25 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea