Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

DSP Alba EXPLICĂ situația testelor de la brutăria Arti Pan. Cum era format grupul de 8 persoane

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

DSP Alba a făcut în acastă dimineață o precizare cu privire la situația testelor pentru coronavirus de la brutăria Arti-Pan din Alba Iulia. Grupul de 8 care a indicat cel puțin un caz pozitiv nu ar fi neapărat angajați ai societății, ancheta epidemiologică vizând un număr de 120 de persoane, angajați ai unității precum și contacti directi ai acestora.

UPDATE: „Urmare a solicitărilor și interesului public crescut, DSP Alba a efectuat verificări și oferă următoarele clarificări. Grupa de 8 persoane din cadrul anchetei epidemiologice derulată la unitatea de panificație, ce urmează a fi retestată azi individual, nu conține angajați ai societății, ci contacți direcți ai unor angajați (din grupul de 5 depistați pozitiv acum cateva zile). În grupa de 8 nu se află niciun angajat din producție sau desfacere al unității. Comunicatul DSP remis azi noapte a fost unul corect și conform datelor deținute la acea ora târzie. Rugam populația sa evite panica, unitatea va fi redeschisă abia în momentul în care toate masurile dispuse de inspectori vor fi duse la îndeplinire și nu vor exista riscuri privind sănătatea publică”, au declarat reprezentanții DSP Alba.

„Ancheta epidemiologica a vizat un număr de 120 de persoane, angajați ai unității precum și contacti directi ai acestora. Urmare a testării în laborator, a fost depistat un grup de 8 probe care a obținut rezultat pozitiv,urmand azi sa fie prelucrate individual. DSP nu a comunicat ca cele 8 persoane ar fi angajați ai societății. S-a transmis aseară ca din totalul de 120 persoane (angajați și contacti directi ai acestora).

Epidemiologii au făcut grupurile pe baza de legătură și apropiere, mai exact au stabilit un link epidemiologic între persoanele grupate.

Rezultatele au fost transmise de către un reprezentant DSP unui reprezentant al firmei de panificație”, a declarat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea