Rămâi conectat

Curier Județean

Drumul forestier Sfârcea din comuna Întregalde va fi reabilitat: Investiție de peste 430.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Drumul forestier Sfârcea din comuna Întregalde va fi reabilitat: Investiție de peste 430.000 de lei

Primăria comunei Întregalde a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru execuția lucrărilor de reabilitare pe drumul forestier Sfârcea. Valoarea totală estimată a investiției este de 437.563,36 lei, fără TVA.

Proiectul presupune proiectarea,furnizarea, instalarea și punerea în funcțiune a unor componente compatibile,pentru extinderea și modernizarea sistemului de securitate din dotarea Administrației Județene a Finanțelor Publice Alba.

Drumul forestier ce face obiectul prezentei documentații, este amplasat în Comuna Intregalde, în intravilanul satului Sfârcea și își are începutul în drumul comunal DC 179.

Drumul prezintă o structură rutieră nerigidă formată dintr-o pietruire formată din balast, pietriș și piatră spartă în grosimi de cca 10….20 cm, în prezent aceasta prezentându-se într-o stare stare tehnică necorespunzătoare.

Din punct de vedere geometric, drumul are o platformă de cca 3,0…3,5 m, o parte carosabilă de circa 2,5…3,0 m. Pe aproximativ întreaga lungime a drumului șanțurile existente sunt necorespunzătoare, fiind necesară proiectarea de dispozitive noi de colectare a apelor de suprafață. Pentru asigurarea scurgerii corespunzătoare a apelor se recomandă proiectarea de noi podețe tubulare din beton, sau amenjarea și decolmatarea podețelor existente unde este cazul.

Datorită stării tehnice necorespunzătoare a drumului propus spre reabilitare, circulația se desfășoară cu dificultate, în special pe timp defavorabil.

Prin reabilitarea drumului forestier, care necesita o imbunatatire a starii tehnice si o sporire a capacitatii portante, se va asigura o circulatie corespunzatoare, imbunatatindu-se substantial starea tehnica, siguranta si confortul tilizatorilor.

Obiectivul investitonal este finantat prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala – PNDR 2014 – 2020 si bugetul local al Comunei Intregalde, jud. Alba. Durata estimata de realizare a lucrarilor este de 4 luni, termenul decurgand de la data transmiterii ordinului de incepere a lucrarilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Băncile și topogoanul de la Părculețul Grădiniței și Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori

Bogdan Ilea

Publicat

în

Băncile și topogoanul din parcurile din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori Băncile de la Prculețul Grădiniței și topoganul din Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost recondiționate și vopsite. La final, un grup format din două fetițe și un băiețel, au răsplătit printr-un gest mărinimos efortul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea