Rămâi conectat

Politică Administrație

Drept la replică USR PLUS: PSD Alba continuă presiunile asupra candidaților USR PLUS. Faptele sunt PENALE și cerem organelor abilitate să se autosesizeze

Publicat

în

PSD Alba continuă presiunile asupra candidaților USR PLUS. Faptele sunt PENALE și cerem organelor abilitate să se autosesizeze

,,Demagogia, minciuna și manipularea devin armele PSD Alba în această campanie electorală. Disperați că nu mai pot minți cetățenii din județul Alba, pesediștii continuă campania murdară și josnică prin care fac presiuni și încearcă să intimideze candidații Alianței USR PLUS.

În ultimele zile, PSD Alba a aruncat în spațiul public informații FALSE cu privire la candidații USR-PLUS și la faptul că aceștia nu ar avea dreptul să desfășoare activități de campanie electorală, chiar dacă au respectat strict măsurile impuse în contextul pandemiei.

Prin acest demers ILEGAL și MANIPULATOR, PSD Alba intimidează și discreditează în spațiul public candidații USR PLUS, prin invocarea unor pretinse ilegalități a acțiunilor de promovare electorală, care s-au desfășura în afara zonei carantinate.

Electrica Furnizare Discount

Acțiunile PSD Alba sunt vădit discriminatorii și instigă la ură, astfel încât considerăm că drepturile noastre, conferite de Constituție și de Legea 208/ 2015 privind alegerea Senatului și Camerei Deputaților, sunt grav afectate. Tindem să credem că aceste fapte ale reprezentanților Organizației Județene Alba a Partidului Social Democrat pot fi interpretate ca fiind PENALE, deoarece ar putea intra sub incidența articolului 369 Cod Penal – Incitarea la ură sau discriminare.

Alianța USR PLUS consideră inacceptabile astfel de intimidări, presiuni și acte de instigare din partea unei formațiuni politice, competitoare în campania electorală, și cere public Inspectoratului Județean de Poliție Alba și Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia să se sesizeze din oficiu pentru a cerceta dacă se întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de instigarea la ură sau discriminare.

Cea mai gravă declarație aparține președintele PSD Alba Iulia, Bogdan Medrea, care încearcă într-un ultim articol de presă să inducă opiniei publice ideea că, prin acțiunile electorale, candidații USR PLUS „ar pune în pericol sănătatea și siguranța oamenilor” (citat din ultimul comunicat de presă).

Bogdan Medrea demonstrează că noua garnitură de pesediști este toxică, iar tânăra speranță pesedistă minte și manipulează. Mai mult, domnul Medrea nu este în stare să înțeleagă faptul că drepturile constituționale și legale nu pot fi îngrădite candidaților și toți competitorii electorali au dreptul să își desfășoare acțiunile de campanie.

Înțelegem că frustrarea domnului Bogdan Medrea este mare și vine tocmai din faptul că USR PLUS nu a acceptat să formeze o alianță electorală cu PSD la Alba Iulia. Această posibilă majoritate l-ar fi propulsat pe domnul Bogdan Medrea în funcția de viceprimar, lucru pe care și-l dorea cu disperare, deși activitatea modestă de consilier local, de până acum, nu îl recomanda pentru această funcție.

Îi transmitem public domnului Bogdan Medrea că USR PLUS nu negociază principii și nu poate guverna local cu partidul care, la nivel național, a girat de prea multe ori hoția, penalii în funcții publice și atacul asupra statului de drept.

În încheiere menționăm că toți candidații USR PLUS au respectat măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2, au desfășurat acțiuni electorale cu responsabilitate și respectând legea și normele sanitare. Mai mult, conducerea USR-PLUS a solicitat președintelui CJSU, prefectul Nicolae Albu, un punct de vedere privind aceste aspecte, iar domnia sa a confirmat telefonic dreptul candidaților de a-și desfășura campania electorală.

În acest context, îl rugăm pe domnul Nicolae Albu să clarifice public această problemă, care aduce grave prejudicii de imagine candidaților Alianței USR PLUS. De asemenea, îl rugăm pe domnul prefect, în calitate de garant al desfășurării corecte a procesului electoral, să sesizeze toate organele abilitate cu privire la actele de intimidare desfășurare de PSD Alba.

Biroul de Presă al Alianței USR PLUS Alba

Publicitate

Politică Administrație

LIVE VIDEO| Conferință de presă AUR Alba: Doi ani de la înființarea partidului. „Nu suntem antivacciniști”

Publicat

în

LIVE VIDEO| Conferință de presă AUR Alba: Doi ani de la înființarea partidului. „Nu suntem antivacciniști”

Membri AUR din întreaga țară s-au reunit în data de 30 noiembrie în Alba Iulia, ca parte a unui schimb de experiență între filiale, a precizat deputatul AUR de Alba, Daniel Gheorghe Rusu, în deschiderea conferinței de presă.

În cadrul conferinței de presă s-au punctat subiecte de actualitate precum vaccinarea, măsurile sanitare și modul în care acestea sunt aplicate în România, în prezent, dar totodată au fost aduse precizări cu privire la prezența membrilor partidului AUR la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României și au fost invocate personalități ce au marcat istoria țării noastre.

Electrica Furnizare Discount

 

 

Citește mai mult

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Mircea Hava: „Timp PIERDUT pentru România în negocierea Acordului de Parteneriat și programelor operaționale!”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Mircea Hava: „Timp PIERDUT pentru România în negocierea Acordului de Parteneriat și programelor operaționale!”

Mă uit, cu tristețe, la unele dintre figurile de ceară din fruntea țării pentru care manoșele ceasurilor au înțepenit, atunci când vine vorba de proiecte importante pentru România. Se străduiesc să nu întârzie la vreo întâlnire de partid sau eveniment, în rest nu-și pun problema ce se întâmplă dacă în privința fondurilor europene ieșim din termene și cine va deconta asta.

Pur și simplu nu le pasă de întârzierile majore ce vor pune o presiune uriașă pe beneficiarii publici și privați care vor frâna absorbția banilor în economia națională. O comunitate și o țară intrate într-o relație onestă și conștientă cu „timpul” sunt capabile să se dezvolte. Iar noi, în privința angajamentelor respectate la timp, n-am înțeles că la Comisia Europeană, sau alte instituții, nu există o intrare, cu un turnichet la capăt, ce se deschide pentru ca întârziații să poată alerga singuri pe un culoar și să recupereze ce-au pierdut.

Electrica Furnizare Discount

Am adresat Comisiei Europene, recent, în calitate de membru al Parlamentului European, un set de întrebări ce vizează situația și progresul negocierii de către reprezentanții României și Comisia Europeană în privința Acordului de parteneriat 2021–2027 și a tuturor programelor operaționale (exclusiv al celor 8 programe operaționale regionale), pentru care există variante de lucru pe site-ul ministerului de resort, datate din luna octombrie 2020.

Am vrut să aflu, de asemenea, stadiul negocierilor pe condițiile favorizante solicitate de Comisie, României, pentru implementarea corespunzătoare a tuturor programelor operaționale.

De puține zile și pentru o foarte scurtă perioadă de timp, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat o variantă la zi în consultare publică. Sunt consternat de lipsa de transparență și simulacrul de consultare la care forul ministerial competent expune public documente programatice care vizează cheltuirea a miliarde de euro pentru investiții cruciale pentru modernizarea României.
Comisarul european pentru coeziune, reforme și politică regională, Elisa Fereirra, mi-a confirmat că suntem într-o întârziere de 1 AN în pregătirea absorbției banilor din Acordul de Parteneriat și programelor operaționale.

Cu alte cuvinte, după prima rundă a negocierilor cu ministrul Ioan Boloș, reprezentanților României le-a luat un an întreg să vină cu o variantă actualizată care să fie analizată adecvat de Comisie. Toate astea pentru că singura preocupare a autorităților, în dauna celorlalte programe de finanțare europeană, a fost PNRR-ul.
Fără o corelare cu pregătirea la timp a restului surselor de finanțare europeană specifice politicii de coeziune sau politicii agricole comune și nici cu considerarea responsabilă a alocărilor bugetare din finanțări naționale precum Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Chiar și așa, am fost printre ultimii semnatari ai PNRR iar, în actualele condiții și ritm de lucru, vom ajunge să fim probabil printre ultimii semnatari și în cazul Acordului de Parteneriat și programelor operaționale.

Nici azi, cei interesați de noua perioadă de programare, nu suntem mai lămuriți nici referitor la progresul măsurilor ce contribuie la îndeplinirea condițiilor favorizante restante, la finalul lunii octombrie, asumate prin Memorandum guvernamental, și pentru care trebuia să avem documente de dialog și negociere cu Comisia încă de la începutul acestui an.

Mai bine mai târziu decât niciodată, zice o vorbă din popor. Dar mai bine făcute la timpul lor, aș prefera eu. E un adevăr care ne urmărește la fiecare pas și în fiecare domeniu, pentru că suntem țara în care totul e decalat și făcut cu întârziere, de la autostrăzi și până la reforma instituțiilor, la politicieni care se duc la școală la anii pensiei, de la mersul trenurilor și până la implementarea oricărui proiect asumat.

Poate că mai avem de tras până când să ajungem în punctul lucrului făcut la timp. Pentru a ajunge acolo, însă, trebuie să renunțăm la a uita, la a fi deranjați doar pentru moment. În privința aspectelor menționate mai sus, ar fi cazul ca toate aceste negocieri să fie date în sarcina unuia sau mai multor profesioniști, cu tot cu ministerul aferent.

Acum, rapid, URGENT, pentru a nu compromite definitiv șansele de a lua acești bani, folosind aceeași metodă meschină de a apărea la televizor și de a le spune, mereu, oamenilor: suntem pregătiți.

Trag un semnal serios de alarmă! Banii politicii de coeziune și cei ai politicii agricole comune sunt nerambursabili, sunt mai mulți decât PNRR și suntem în marea întârziere în pregătirea aducerii lor în România.

Nu este cinstit ca Guvernul să recupereze întârzierile pe umerii beneficiarilor, nici să îi tratăm peste câțiva ani drept vinovații de serviciu ai absorbției deficitare.

Citește mai mult

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Mircea Hava: Nu putem rata șansa unică de a beneficia de fondurile europene. Intrăm, împreună, în stare de dezvoltare!

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Mircea Hava: Nu putem rata șansa unică de a beneficia de fondurile europene. Intrăm, împreună, în stare de dezvoltare!

Experiența de peste 20 de ani, ca primar, mi-a demonstrat că banii europeni sunt cei care pot schimba, din temelii, un oraș. Se vede la Alba Iulia, se vede și în alte locuri unde s-a înțeles că absorbția de fonduri este cheia în care trebuie înțeleasă dezvoltarea pe termen mediu și lung. România se poate schimba localitate cu localitate iar programe precum PNRR și POR ne pot aduce lângă țările dezvoltate ale Europei. Ca om de administrație cu vastă experiență și ca eurodeputat PPE, rămân atent la felul în care statul român reacționează în privința banilor europeni și sprijin orice comunitate care dorește să cunoască și să acceseze fondurile însemnate care pot fi transpuse în proiecte pentru cetățeni.

Prosperitate pentru fiecare comunitate. În asta trebuie să credem și pentru asta trebuie să ne pregătim cu toții. Sunt și voi rămâne un om al faptelor, tocmai din acest motiv voi fi aici pentru oricine crede că are nevoie să înțeleagă mai bine cum se poate transforma România cu banii de la Uniunea Europeană. Și eu, și colegii mei din PPE suntem aici pentru a-i ajuta pe toți cei care vor să transforme banii lichizi în dezvoltare solidă.

Electrica Furnizare Discount

Din experiență, dar și ținând cont de specificul instrumentelor și programelor de finanțare PNRR sau POR, vă invit să primiți cu încredere câteva sugestii esențiale, utile pentru mobilizarea la timp și cu eficiență maximă. În afară de instituții și legislație care să ușureze munca beneficiarilor, la rândul lor, aceștia trebuie să-și crească șansa de a câștiga și implementa proiecte ținând cont de câteva repere:

– gestionați serviciul datoriei publice și obțineți creditele necesare pentru susținerea cofinanțărilor și nevoii de lichidate financiară până când guvernul va fi capabil să dea banii înapoi beneficiarilor;

– solicitați prefinanțări și permiteți plata de avansuri spre constructori contra unor garanții solide;

– urmăriți și fiți atenți la alocarea resurselor umane care lucrează la proiecte: cu referire la oamenii care scriu pentru PNRR și pentru perioada de programare 2021-2027, dar mai ales cei care trebuie sa finalizeze șantierele perioadei de programare 2014 – 2020

– acolo unde nu sunt departamente de scriere și implementare de proiecte, trebuie angajați consultanți cu experiență dovedită și să fie acolo atunci când se lucrează, în implementare, nu doar la început, cu CV-uri

– trebuie clarificate urgent situațiile juridice, cadastrale sau de proprietate în cazul investițiilor ce privesc mobilitate, clădiri publice, zone de regenerare, patrimoniu cultural-istoric și altele

Nu putem rata șansa unică de a beneficia de aceste fonduri. Depinde doar de noi să fim pregătiți, indiferent de componența guvernului, să ne facem treaba și să dovedim oamenilor că responsabilitatea și priceperea, munca în echipă și specialiștii sunt rețeta ce va transforma România și fiecare comunitate.

Mircea HAVA eurodeputat PNL

Membru al PPE

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare