Drept la replică USR PLUS: PSD Alba continuă presiunile asupra candidaților USR PLUS. Faptele sunt PENALE și cerem organelor abilitate să se autosesizeze

PSD Alba continuă presiunile asupra candidaților USR PLUS. Faptele sunt PENALE și cerem organelor abilitate să se autosesizeze

,,Demagogia, minciuna și manipularea devin armele PSD Alba în această campanie electorală. Disperați că nu mai pot minți cetățenii din județul Alba, pesediștii continuă campania murdară și josnică prin care fac presiuni și încearcă să intimideze candidații Alianței USR PLUS.

În ultimele zile, PSD Alba a aruncat în spațiul public informații FALSE cu privire la candidații USR-PLUS și la faptul că aceștia nu ar avea dreptul să desfășoare activități de campanie electorală, chiar dacă au respectat strict măsurile impuse în contextul pandemiei.

Prin acest demers ILEGAL și MANIPULATOR, PSD Alba intimidează și discreditează în spațiul public candidații USR PLUS, prin invocarea unor pretinse ilegalități a acțiunilor de promovare electorală, care s-au desfășura în afara zonei carantinate.

Acțiunile PSD Alba sunt vădit discriminatorii și instigă la ură, astfel încât considerăm că drepturile noastre, conferite de Constituție și de Legea 208/ 2015 privind alegerea Senatului și Camerei Deputaților, sunt grav afectate. Tindem să credem că aceste fapte ale reprezentanților Organizației Județene Alba a Partidului Social Democrat pot fi interpretate ca fiind PENALE, deoarece ar putea intra sub incidența articolului 369 Cod Penal – Incitarea la ură sau discriminare.

Alianța USR PLUS consideră inacceptabile astfel de intimidări, presiuni și acte de instigare din partea unei formațiuni politice, competitoare în campania electorală, și cere public Inspectoratului Județean de Poliție Alba și Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia să se sesizeze din oficiu pentru a cerceta dacă se întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de instigarea la ură sau discriminare.

Cea mai gravă declarație aparține președintele PSD Alba Iulia, Bogdan Medrea, care încearcă într-un ultim articol de presă să inducă opiniei publice ideea că, prin acțiunile electorale, candidații USR PLUS „ar pune în pericol sănătatea și siguranța oamenilor” (citat din ultimul comunicat de presă).

Bogdan Medrea demonstrează că noua garnitură de pesediști este toxică, iar tânăra speranță pesedistă minte și manipulează. Mai mult, domnul Medrea nu este în stare să înțeleagă faptul că drepturile constituționale și legale nu pot fi îngrădite candidaților și toți competitorii electorali au dreptul să își desfășoare acțiunile de campanie.

Înțelegem că frustrarea domnului Bogdan Medrea este mare și vine tocmai din faptul că USR PLUS nu a acceptat să formeze o alianță electorală cu PSD la Alba Iulia. Această posibilă majoritate l-ar fi propulsat pe domnul Bogdan Medrea în funcția de viceprimar, lucru pe care și-l dorea cu disperare, deși activitatea modestă de consilier local, de până acum, nu îl recomanda pentru această funcție.

Îi transmitem public domnului Bogdan Medrea că USR PLUS nu negociază principii și nu poate guverna local cu partidul care, la nivel național, a girat de prea multe ori hoția, penalii în funcții publice și atacul asupra statului de drept.

În încheiere menționăm că toți candidații USR PLUS au respectat măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2, au desfășurat acțiuni electorale cu responsabilitate și respectând legea și normele sanitare. Mai mult, conducerea USR-PLUS a solicitat președintelui CJSU, prefectul Nicolae Albu, un punct de vedere privind aceste aspecte, iar domnia sa a confirmat telefonic dreptul candidaților de a-și desfășura campania electorală.

În acest context, îl rugăm pe domnul Nicolae Albu să clarifice public această problemă, care aduce grave prejudicii de imagine candidaților Alianței USR PLUS. De asemenea, îl rugăm pe domnul prefect, în calitate de garant al desfășurării corecte a procesului electoral, să sesizeze toate organele abilitate cu privire la actele de intimidare desfășurare de PSD Alba.

Biroul de Presă al Alianței USR PLUS Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

17 ianuarie 2021, 21 de ani de la moartea lui Ion Rațiu, politicianul al cărui papion a devenit simbolul democrației

*”Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge, ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine“,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro