Drept la replică: „Dacă nu este cunoaștere, măcar mai multă onestitate este de preferat din partea celor care vor să-și construiescă o carieră politică!”

*Drept la replică la articolul „Flaviu Buta: Jupânii de partid au relansat proiectul Cetății electorale”, apărut ieri, 10 iunie.

Primăria Alba Iulia, chiar dacă nu a fost organizatorul evenimentului “înfierat” cu atâta patos în articol, are curajul de a-și asuma sprijinul dat organizării acestui eveniment, exact în contextul în care a avut loc: cu respectarea tuturor normelor de distanțare socială și protecție a participanților, artiști sau spectatori.

ELIT

Suntem mereu deschiși oricărei forme de comunicare, cu oricine, pentru că, printre altele, și aceasta este menirea unei administrații. De aceea, nu putem decât să ne exprimăm regretul că nu am fost măcar întrebați absolut nimic despre eveniment, organizatori, program sau alte detalii tehnice pentru că toate acestea ar fi avut menirea să lămurească foarte clar lucrurile. Facem toate aceste precizări acum, pentru informarea corectă a albaiulienilor:

*nu Primăria Alba Iulia a organizat concertele din Piața Cetății din week-end-ul trecut;

*nu a existat niciun buget sau cheltuială din partea administrației locale pentru organizarea evenimentelor;

*în perioada pandemiei, Primăria Alba Iulia și-a reconsiderat poziția privind calendarul evenimentelor din 2020, la majoritatea a renunțat sau le-a amânat, iar bugetul aferent a fost transferat gestionării crizei generate de COVID-19.

Însă, atunci când crezul tău suprem de politician – pentru că e și singurul – este să combați orice și cu orice preț pentru a intra în grațiile alegătorilor, viața însăși te va combate și taxa, la un moment dat. Iar când modul de operare este să împroști, fără să (îți) pui măcar o întrebare ești calificat să rămâi doar cu frustrările. Pentru un politician neștiința este circumstanță agravantă. Mai ales atunci când nici nu ai făcut efortul minim de a te informa corect. Ce încredere pot avea albaiulienii în politicieni care îi mint din propria delăsare? Dincolo de ce este evident, că Cetatea merită și trebuie să se întoarcă la viață, că acest spațiu de evenimente înseamnă beneficii pentru oraș și locuitori, rămâne ipocrizia unor politicieni, treziți după perioada de vârf a pandemiei: deși pretind că susțin arta, cultura și artiștii locali vedem că susținerea lor este doar vorbă, una electorală, nu și faptă.

În fața neștiinței demonstrate de articolul userist de campanie electorală, sperăm că nu va trebui ca în următoarea perioadă să trecem la a explica ce face și cu ce se ocupă fiecare instituție, cum și cât lucrează oamenii din ele. Dacă nu este cunoaștere, măcar mai multă onestitate este de preferat din partea celor care vor să-și construiască o carieră politică sau administrativă.

Absolut orice eveniment public, din perioada următoare, va fi organizat responsabil, în deplin acord cu respectarea acordului obținut în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Alba Iulia.

Raul TUDORAȘCU, consilier local cu atribuții de viceprimar

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...