Drept la replică| Cetățenii orașului Cugir trebuie să cunoască faptul că procedurile de obținere a unui mandat de vânzare pentu un activ social sunt foarte greoaie
Acum câteva zile pe o pagină de socializare o persoană din Cugir s-a adresat unui fost director general la Uzinei Mecanice Cugir, cerând unele explicații despre blocurile din oraș care aparțin uzinei și care, trebuie să recunoaștem, arată foarte rău.
Domnul Mircea Trifan, căci despre el este vorba, în loc să aibă un dialog cinstit cu respectiva persoană, s-a gândit dumnealui să arunce cu noroi în actuala conducere a Uzinei Mecanice Cugir și a Ministerului Economiei, Energiei și a Mediului de Afaceri.
Trebuie să le reamintesc cititorilor că anul trecut guverna atotputernicul PSD, iar începând cu funcția de director general a uzinei, continuând cu funcția de secretar de stat ce avea atribuții pe industria de apărare, cu funcția de ministrul al Economiei și terminând cu funcția de premier, toți erau membrii ai PSD.
Nu aș fi reactionat dacă domnul sus amintit s-ar fi oprit aici, dar acesta a continuat atacurile și într-o publicație locală, probabil aflându-se în plină campanie electorală.
În momentul când am preluat mandatul în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și a Mediului de Afaceri, respectiv 14.01.2020, nu am găsit nici un act din care să rezulte vreo intenție de a cuiva din fosta guvernare, pentru vânzarea activelor sociale aparținând Uzinei Mecanice Cugir.
Cetățenii orașului Cugir trebuie să cunoască faptul că procedurile de obținere a unui mandat de vânzare pentu un activ social sunt foarte greoaie, tot din cazul celor care s-au perindat pe la conducerea Ministerului și care au avut mereu impresia că cineva din Cugir o sa se îmbogățească vânzând aceste active sociale către administratia publică, sau către un investitor privat.
Mai pe întelesul tuturor, trebuie parcursă procedura de două ori, care prevede ca în primă fază să se obțină un mandat de AGOA pentru demararea acțiunii de vânzare, urmând ca apoi să urmeze o altă fază în care se obținea un nou mandat AGOA pentru actiunea propriu-zisă de vânzare.
Acest lucru am reușit să-l remediem prin modificare procedurii de obținere a acestor acorduri.
Aceste lucruri merg lent pentru că PSD din dorința de a nu se face nimic în țară, a menținut mereu prevederi legislative care să încetinească aceste procese de vânzare.
Mai mult, prin apariția Legii numărul 173/2020 din 13 august 2020, promovată de către PSD, pe o perioadă de doi ani se interzice înstrăinarea participațiunilor statului la companiile și societățile naționale, iar în articolul 2 al acestei legi, se stipulează faptul că se suspendă, pe o perioadă de doi ani, orice operațiuni privind înstrăinarea participațiunilor statului începute anterior intrării în vigoare a legii. Practic toate demersurile noastre au fost stopate prin acest act normative.
Ne vedem încă o dată nevoiți să ne oprim din toate demersurile de vânzare a acestor active sociale, până la o identificare a unei alte modalități legale pentru deblocarea situației și asta după ce Uzina Mecanică Cugir a cheltuit bani, timp și energie pentru evaluarea acestor active sociale.
Până în acel moment cei care vor avea de suferit vor fi tot cetațenii orașului Cugir, lucru pe care nu il merită deloc. Cred în continuare că numai în momentul când vom fi cu toții conștienti că interesul orașului este mai presus de interesul personal sau de partid, doar atunci lucrurile vor începe să se rezolve în mod favorabil.
Iulian Cristian SIMU
Secretar de stat
Ministerul Economiei, Energie și a Mediului de Afaceri
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Laboratoarele din cadrul Liceului Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj vor fi dotate cu echipamente TIC. Valoarea investiției
Laboratoarele din cadrul Liceului Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj vor fi dotate cu echipamente TIC. Valoarea investiției Administrația Municipiului Blaj a lansat în 28 noiembrie 2024 licitația în SEAP pentru poriectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din Municipiul Blaj”. Citește și: Contractul de peste 10 milioane de lei […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României
-
Actualitateacum 18 ore
28 noiembrie 1918: Congresul General al Bucovinei votează în unanimitate unirea cu România
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
27 noiembrie: S-a născut prozatorul Liviu Rebreanu, considerat de criticul George Călinescu drept „creator al romanului românesc modern”
-
Ştirea zileiacum o zi
Program 1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia: Paradă militară, focuri de artificii și concerte
-
Ştirea zileiacum 5 zile
ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 24 noiembrie 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS
-
Actualitateacum 4 zile
Cine este Călin Georgescu, SURPRIZA alegerilor prezidențiale din 2024, turul I, candidatul anti-sistem?