Dragnea, întrebat dacă Tăriceanu mai poate conduce Senatul: ”Eu cred că da”
Președintele PSD, Liviu Dragnea, este de părere că Tăriceanu mai poate conduce Senatul chiar dacă a fost pus sub urmărire de DNA și este acuzat mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.
Liviu Dragnea a declarat, marți, la Cugir, fiind întrebat dacă Tăriceanu mai poate rămâne în fruntea Senatului: ”Eu cred că da”.
Președintele PSD a fost întrebat apoi dacă menținerea lui Tăriceanu la președinția Senatului nu ar fi o bilă neagră pentru această instituție. ”Bilă neagră la cine? Ştiţi ce este cel mai important pentru Parlament? Să adopte legi bune pentru ca românii să o ducă mai bine. Eu nu mai susţin această idee cu bile albe sau bine negre şi dă prost. Iar avem o bilă neagră, în faţa cui? (…) Repet, dincolo de cazul domnului Tăriceanu, ideea ca Parlemnatul României, cea mai imortantă instituţie a democraţiei dintr-un stat să lucreze pentru a primi bile albe sau bile negre sau să nu primească bile negre de la altcineva mi se pare profund greşită pentru noi ca stat. Sincer. Nu așa trebuie pusă problema”, a afirmat Dragnea.
Dragnea a spus că nu a vorbit astăzi cu Tăriceanu, el fiind între două deplasări electorale.
”Eu sincer între două deplasări electorale nu am reuşit să vorbesc cu domnul Călin Popescu Tăriceanu şi nu am apucat să mă gândesc la asta dar să vedem despre ce este vorba. Vă spun sincer că nu ştiu pentru ce a fost pus sub urmărire. Am înţeles pentru nu ştiu ce mărturie mincinoasă… Nu vreau să comentez asta, o să vorbim zilele astea. Nici nu sunt în categoria celor de care vorbeați mai devreme ca în momentul în care apare o situaţie de genul acesta în trei secunde, în trei minute cineva să reacţioneze. Nu ia foc România astăzi, deocamdată”, a spus Dragnea.
Călin Popescu Tăriceanu a mers, marţi, la sediul DNA Braşov pentru a lua la cunoştinţă acuzaţiile de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, suspiciunile având legătură cu declaraţia de martor pe care a dat-o în dosarul privind retrocedarea ilegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Regale Băneasa.
Procurorii DNA precizează că preşedintele Senatului a fost audiat ca martor la data de 15 aprilie 2016, citarea fiind necesară „în condiţiile în care existau indicii că el ar avea cunoştinţă despre activitatea infracţională a grupului” trimis în judecată în dosarul privind retrocedarea celor două suprafeţe, „prin prisma relaţiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup”, precizează procurorii într-un comunicat de presă.
„Fiind audiat la data de 15 aprilie 2016, în depoziţia luată sub jurământ, acesta a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea cercetărilor şi a tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată”, se arată în comunicatul de presă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii