Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Dr. Violeta Lazãr: experienţa indianã în oftalmologie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

         Mai bine de o lunã de zile, în perioada 2 aprilie – 6 mai 2012, medicul oftalmolog albaiulian Violeta Lazãr a urmat un curs de chirurgie a cataractei în Clinica Universitarã „Dr. R.M. Sahai Memorial Institute ofphtalmology” din Jaipur –  Rajasthan, India. Acesta este singurul centru de specializare în chirurgia cataractei din lume, aici venind medici oftalmologi de pe tot mapamondul pentru a deveni experţi în „pacho-emulsificare pentru înlãturarea cataractei cu ultrasunete”. De ce în India? Pentru cã guvernul indian a aprobat efectuarea operaţiilor de caritate pentru numeroşii sãi cetãţeni care nu-şi permit o asigurare medicalã. Evident cã operaţiile se fac cu echipe mixte, de specialişti în chirurgie oftalmologicã şi medici care doresc sã devinã aşi în acest domeniu. În cele 5 sãptãmâni de specializare, dr. Violeta Lazãr a operat sub îndrumarea medicului Nalini Sen, coordonatorul acestui trainning în chirurgie oftalmologicã.

          Dr. Violeta Lazãr povestesteşte cã experienţa indianã a fost una ineditã, atât din punct de vedere uman cât şi profesional. Dânsa s-a arãtat încântatã de modalitatea ingenioasã prin care guvernul indian a încercat sã asigure asistenţã medicalã milioanelor de cetãţeni ai sãi. „Şi în spitalul unde am fãcut specializarea erau trei categorii de pacienţi: caritatea, parţial  siguraţi şi cei care îşi permiteau sã plãteascã integral serviciile medicale” ne-a precizat dr. Lazãr. Medicii oftalmologi veniţi din toatã lumea la specializare, operau sub îndrumarea medicilor oftalmologi indieni, caritatea. „Toţi bolnavii care plecau de acolo puteau sã vadã din nou, şi asta este esenţialul” a subliniat dr. Violeta Lazãr.

          Specializarea fãcutã în clinica din India, recunoscutã de International Council of Ophtamology, a fost utilã pentru dr. Violeta Lazãr pentru pacienţii ce se adreseazã Secţiei de Oftalmologie a Spitalului Judeţean Alba. Aici, bolnavii de cataractã pot fi operaţi cu ajutorul aparatelor  ultraperformante intrate de curând în dotarea spitalului.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta ALBĂ din Săptămâna LUMINATĂ. Credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru a se împărtăşi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Sâmbăta ALBĂ din Săptămâna LUMINATĂ. Credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru a se împărtăşi Potrivit credinţei populare, în aceste zile, de la Înviere și până la Duminica Tomei, Raiul este deschis. Sâmbăta Luminată, zi cu mare însemnătate pentru creştinii ortodocşi. În Sâmbăta Luminată credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea