Rămâi conectat

Actualitate

Doza UNICĂ a vaccinului Johnson&Johnson a fost aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat, joi, vaccinul dezvoltat de producătorul Johnson&Johnson, transmite DPA. Acesta este primul vaccin împotriva coronavirusului care se administreză într-o singură doză.

EMA este organismul internaţional care aprobă utilizarea vaccinului în Uniunea Europeană.

Vaccinul, numit Janssen, este cel de-al patru autorizat în UE, după cele produse de Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca/Oxford, dar este singurul care se administrează în doză unică.

Rezultatele studiului clinic arată că vaccinul este eficient pentru persoanele peste 18 ani.

Studiile citate de EMA arată că vaccinul are o eficacitate de 67%.

Dozele de vaccin pot fi păstrate la temperatura frigiderului. La 2/8 grade este stabil timp de trei luni, la -20 grade timp de doi ani, arată EMA.

Cercetările şi testele clinice ale acestui vaccin au fost conduse de Janssen, de la multinaţionala americană Johnson &Johnson, însă la acest proiect au participat numeroase institute şi centre de cercetare americane.

Vaccinul constă într-un vector ce utilizează un adenovirus uman (virusul responsabil de răceala obişnuită) pentru a reprima proteina SARS-CoV-2 în celule. Vectorul de adenovirus utilizat în vaccin a fost modificat pentru a nu se putea replica la oameni şi declanşa boala.

Este administrat deja în Africa de Sud pentru eficacitatea sa împotriva tulpinii sud-africane a coronavirusului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea