Ziarul Unirea

Două străzi din localitățile Mărtinie și Dobra vor fi asfaltate și pavate. Investiție de aproximativ 850.000 lei din bugetul local

Două străzi din localitățile Mărtinie și Dobra vor fi asfaltate și pavate. Investiția de aproximativ 850.000 lei din bugetul local își propune îmbunătățirea suprafeței de rulare și asigurarea scurgerii apelor pluviale.

Strada Luncii din localitatea Mărtinie, cu o lungime de 250 de metri și Strada Primăverii din localitatea Dobra, cu o lungime de 321 de metri, alcătuită din 3 tronsoane, vor fi modernizate.

ELIT

Conform temei de proiectare, valoarea investită în lucrările de modernizare este de aproximativ 850.000 lei, bani proveniți din bugetul local, iar etapa se va derula pe parcursul a maxim 24 de luni calendaristice de la momentul începerii lucrărilor.

Străzile rurale asigură accesul riveranilor către proprietățile acestora dinspre drumul național DN 67C, care este drum cu îmbrăcăminte asfaltică.

În general, drumurile analizate se desfășoară între limitele de proprietate, fiind învecinate cu gardurile riveranilor sau terenurile agricole (grădinile acestora).

În starea actuală, suprafața de rulare este alcătuită dintr-o pietruire existentă realizată din pietriș contaminat cu pământ, balast sau piatră spartă.

Nu este asigurată scurgerea apelor pluviale prin nici un mijloc de colectare și evacuare a acestora (în zone izolate există șanțuri amenajate de către riverani). Astfel, apa pluvială fie stagnează pe partea carosabilă, fie se scurge în curțile oamenilor.

Suprafața pavată ce va suporta trafic auto și pietonal este de 2774 mp, cu o suprafață totală de amenajat de 3457 mp. Străzile se încadrează cu borduri prefabricate, pentru delimitarea părții carosabile de trotuare, respectiv borduri prefabricate la limita dintre trotuare și proprietățile private. Bordurile vor fi așezate pe o fundație de beton și se vor ridica la nivel toate căminele de pe traseu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419