Două colegii din Alba nu au elevi neînscriși la BAC 2014. Topul liceelor cu cei mai puțini corigenți din an terminal
Toți elevii claselor a XII-a de la Colegiul Militar Liceal ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia și de la Colegiul Național ”Bethlen Gabor” din Aiud s-au înscris la examenul de Bacalaureat 2014, având o promovabilitate de 100% a elevilor din an terminal.
Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș și Colegiul Național ”I. M. Clain” din Blaj au câte un elev corigent, iar la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia din motive diverse, 3 elevi din 206 nu s-au înscris la BAC. O altă instituție de învățământ performantă, Colegiul ”Avram Iancu” din Câmpeni are doar 4 corigenți, din Promoția 2014 ne-a informat inspectorul școlar Dan Cherecheș.
Citește și Care sunt cele mai bune licee din judeţul Alba
BAC-ul a început în 10 iunie cu evaluarea competențelor lingvistice, iar în această perioadă se desfășoară proba de evaluare a competențelor digitale. Rezultatele probelor orale se notează cu calificative și nu contează la rezultatul final. Examenele scrise încep în 30 iunie, cu proba la limba română scris.
Examenul de bacalaureat poate fi susţinut de elevii care au absolvit liceul, indiferent de forma de învăţământ. Candidaţii pot fi atât din seria curentă, respectiv elevii care au absolvit liceul în acest an, cât şi din seriile anterioare.
Citește și TOPUL liceelor din Alba cu cei mai mulți elevi corigenți din ani terminali, în 2014
Candidaţii care au participat, dar nu au promovat examenul în sesiunile de bacalaureat organizate începând din 2003, pot solicita recunoaşterea probelor promovate anterior.
Examenul de bacalaureat poate fi susţinut fără taxă de cel mult două ori. Candidaţii din promoţiile anterioare, care au susţinut de cel puţin două ori bacalaureatul şi care se prezintă la toate probele examenului au plătit 230 de lei. În celelalte cazuri, suma plătită a fost stabilită diferenţiat, în funcţie de numărul probelor pe care le va susţine candidatul.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
8 NOIEMBRIE: Catedrala Încoronării din Alba Iulia îşi sărbătoreşte hramul, de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil
8 NOIEMBRIE: Catedrala Încoronării din Alba Iulia îşi sărbătoreşte hramul, de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil În ziua de pomenire a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, vineri, 8 noiembrie, Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia își prăznuieşte hramul. Monument istoric al orasului Alba-Iulia, catedrala ortodoxa, cunoscuta si sub numele de Catedrala Încoronării, este un simbol al […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 17 ore
Nume care se sărbătoresc de Sfinții Mihail și Gavriil 2024. Peste 1,3 milioane de români își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 7 ore
MESAJE de SFANTUL MIHAIL şi GAVRIIL 2024. Ce sms-uri şi urări de „La mulţi ani” puteţi trimite celor dragi de ziua numelui
-
Opinii - Comentariiacum 9 ore
Mesaje de Sfinții Mihail și Gavriil 2024. FELICITĂRI și URĂRI de „La mulţi ani” pe care le puteţi trimite celor dragi de ziua numelui
-
Opinii - Comentariiacum 22 de ore
Sfinții Mihail și Gavriil 2024: Mesaje haioase și amuzante pentru cei care își sărbătoresc onomastica
-
Actualitateacum 5 zile
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Actualitateacum 10 ore
Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril 2024: Mihai, Mihaela, Gabriela, dar și Mişu, Găbiţă, Michi sau Mișa