Rămâi conectat

Ştirea zilei

Două colegii din Alba nu au elevi neînscriși la BAC 2014. Topul liceelor cu cei mai puțini corigenți din an terminal

Dragoş Suciu

Publicat

în

Toți elevii claselor a XII-a de la Colegiul Militar Liceal ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia și de la Colegiul Național ”Bethlen Gabor” din Aiud s-au înscris la examenul de Bacalaureat 2014, având o promovabilitate de 100% a elevilor din an terminal.

Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș și Colegiul Național ”I. M. Clain” din Blaj au câte un elev corigent, iar la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia din motive diverse, 3 elevi din 206 nu s-au înscris la BAC. O altă instituție de învățământ performantă, Colegiul ”Avram Iancu” din Câmpeni are doar 4 corigenți, din Promoția 2014 ne-a informat inspectorul școlar Dan Cherecheș.

Citește și Care sunt cele mai bune licee din judeţul Alba

BAC-ul a început în 10 iunie cu evaluarea competențelor lingvistice, iar în această perioadă se desfășoară proba de evaluare a competențelor digitale. Rezultatele probelor orale se notează cu calificative și nu contează la rezultatul final. Examenele scrise încep în 30 iunie, cu proba la limba română scris.

Examenul de bacalaureat poate fi susţinut de elevii care au absolvit liceul, indiferent de forma de învăţământ. Candidaţii pot fi atât din seria curentă, respectiv elevii care au absolvit liceul în acest an, cât şi din seriile anterioare.

Citește și TOPUL liceelor din Alba cu cei mai mulți elevi corigenți din ani terminali, în 2014

Candidaţii care au participat, dar nu au promovat examenul în sesiunile de bacalaureat organizate începând din 2003, pot solicita recunoaşterea probelor promovate anterior.

Examenul de bacalaureat poate fi susţinut fără taxă de cel mult două ori. Candidaţii din promoţiile anterioare, care au susţinut de cel puţin două ori bacalaureatul şi care se prezintă la toate probele examenului au plătit 230 de lei. În celelalte cazuri, suma plătită a fost stabilită diferenţiat, în funcţie de numărul probelor pe care le va susţine candidatul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea