Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Dosarul Electronic de Sănătate va putea fi accesat de persoanele asigurate din luna aprilie 2014

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Din aprilie 2014 asiguraţii vor putea accesa Dosarul Electronic de Sănătate, deşi noul sistem trebuia să devină operaţional încă de la începutul anului. 

„Dosarul Electronic de Sănătate”, ce va integra datele medicale relevante despre fiecare asigurat, trebuia să fie operaţional începând cu luna ianuarie a acestui an, după cum anunţase Casa Naţională de Sănătate în aprilie 2013, atunci când a fost semnat contractul privind implementarea acestui sistem informatic.

Totuşi, termenul a fost decalat cu câteva luni. Mai precis, CNAS a menţionat, la solicitarea AvocatNet.ro, ca Dosarul Electronic de Sănătate (DES) va fi testat timp de o lună, începând cu 21 martie 2014, iar după data de 21 aprilie 2014 va intra efectiv in producţie.

Odată cu implementarea DES, dosarul pacientului va fi iniţializat si populat cu datele medicale care deja exista in sistemele informatice ale CNAS, la prima vizita la medic.

Potrivit precizărilor CNAS, pacienţii vor putea consulta Dosarul Electronic de Sănătate prin intermediul unui portal web. De asemenea, ei vor putea solicita medicilor vizualizarea  informaţiilor medicale cuprinse în dosar, prin intermediul aplicaţiilor  informatice pe care aceştia le utilizează în mod uzual sau prin intermediul portalului web dedicat medicilor.

„Accesul la datele din dosarul electronic de sănătate nu sunt de uz public, ele sunt date cu caracter personal, care pot fi accesate doar de pacient sau reprezentantul legal al acestuia şi de către medicul curant al pacientului”, punctează reprezentanţii instituţiei.

 Sursa: Avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea