Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Dosarul cu șină la facultate: Ce vor trebui să facă studenții dacă li se solicită, în ciuda noii legi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dosarul cu șină la facultate: Ce vor trebui să facă studenții dacă li se solicită, în ciuda noii legi

George Tuță, deputat al Partidului Național Liberal și președinte al Comisiei speciale pentru automatizare și perspectiva muncii în Camera Deputaților, a acordat un interviu în exclusivitate pentru DC News, în care a discutat despre posibilitatea ca studenții să scape de povara dosarului cu șină.

Instituțiile publice nu mai au voie să le ceară românilor să se prezinte cu un dosar cu șină atunci când au o solicitare. Nici copiile în format fizic după diverse acte nu vor mai fi necesare. În plus, toată procedura ar trebui să se poată desfășura online.

Deputatul PNL George Tuță a spus, în exclusivitate pentru DC News, dacă și studenții scapă de dosarul cu șină când merg la înscriere la facultate.

„Noi ne dorim să nu mai existe și să se adapteze. Oricum, facultățile din ceea ce știu eu au început să aibă programul de înscriere printr-un formular electronic.

Nu am mai auzit în ultimii doi ani vreo facultate care să nu aibă această procedură. Nu cred că este meritul lor, ci este unul dintre puținele avantaje pe care ni le-a adus pandemia prin care am trecut. A forțat multe instituții ale statului, atât publice, dar și câteva instituții private să se optimizeze și să intre într-o eră a normalității, că nu este nimic spectaculos să ai un formular electronic pe site în care omul să încarce documentele, iar instituția publică să le verifice și să ia o decizie în consecință”, ne-a spus George Tuţă.

Ce vor trebui să facă studenții dacă li se solicită dosarul cu șină sau copii după diverse acte

„În situația în care unui student i se solicită copii după documente, dosare cu șină sau orice alt articol de birotică sau papetărie, instrumentul pe care noi îl punem la îndemână prin site-ul romaniafaradosar.ro este o sesizare către prefect care are ca principală atribuție asigurarea respectării legii la nivel teritorial.

El este garantul respectării legii și are toate instrumentele necesare, inclusiv legate de zona aceasta de amenzi sau de cercetare disciplinară pentru toate instituțiile care nu respectă legea”, a precizat George Tuţă.

Cum trebuie să procedați dacă vi se solicită dosarul cu șină sau copii după diverse acte

Tot ceea ce trebuie să faceți este să intrați pe site-ul romaniafaradosar.ro, la secțiunea „SEMNALEAZĂ UN DOSAR”, apoi selectați județul instituției și apăsați pe „sesizează”.

„Automat li se generează un e-mail predefinit către prefectul județului respectiv și în final el doar trebuie să explice situația.

Și ministrul Predoiu urmează să dea o circulară zilele următoare în care să le spună tuturor prefecților pe care îi are în coordonare să se asigure de implementarea acestei legi. Este foarte important ca fiecare dintre noi să contribuim la dispariția dosarului cu șină”, a încheiat deputatul PNL George Tuţă.

Sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea