Dosarul caselor ar putea fi REDESCHIS în cazul lui Iohannis. Pentru ce a fost reclamată familia prezidențială
În această dimineață, Judecătorii Înaltei Curți decid dacă dosarul Casele președintelui va fi redeschis. Acesta vizează modul în care soții Iohannis au intrat în posesia a două imobile din centrul Sibiului.
Dosarul a fost clasat pe data de 6 februarie de procurorul Ioan Șandru, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Considerând că rezoluția de clasare nu este întemeiată și nici legală, cei de la Lumea Justiției au constestat-o pe data de 7 februarie 2020, având ca termen data de 7 octombrie.
Motivele clasării dosarului
Dosarul a fost clasat pe motiv că faptele din dosar au mai fost investigate, în baza articolului 16), litera i) din Codul de procedură penală.
„Art. 16. Cazurile care împiedică punerea în mişcare şi exercitarea acţiunii penale: (i) există autoritate de lucru judecat”, potrivit Codului de procedură penală.
În dosarul respectiv a fost audiată ca martor și Carmen Iohannis, soția președintelui.
Dosarul îi viza pe soții Iohannis și pe notarul acestora, Radu Gabriel Bucșa și făcea referire la modul în care cuplul prezidențial a intrat în posesia a două imobile din centrul Sibiului.
Dosarul a fost deschis în urma denunțului făcut de SC Jurindex Media SRL, societatea care administrează site-ul Lumeajustitiei.ro. Soții Iohannis au fost reclamați pentru abuz în serviciu, fals intelectual, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.
În denunţ se mai arată că familia Iohannis ar fi refuzat să restituie statului suma de 320.000 de euro, bani proveniţi din închirierea unui imobil din Sibiu, care ar fi fost dobândit nelegal.
Sursa: stiripesurse.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Radu Georgescu, despre majorările de taxe și impozite de la 1 august: Această lege cu creșteri de taxe… nu este legală! Orice modificare din Codul Fiscal intră în vigoare după minim 6 luni de la publicare
Radu Georgescu, despre majorările de taxe și impozite de la 1 august: Această lege cu creșteri de taxe… nu este legală! Orice modificare din Codul Fiscal intră în vigoare după minim 6 luni de la publicare Radu Georgescu explică în ultimele postări în mediul online de ce conform Codului Fiscal, taxele și impozitele se pot […]
Jale! Deficitul în primele 6 luni din 2025 mai mare decât anul trecut: Salariile bugetarilor au continuat să crească masiv
Jale! Deficitul în primele 6 luni din 2025 mai mare decât anul trecut: Salariile bugetarilor au continuat să crească masiv Execuţia bugetului general consolidat în primele şase luni ale anului 2025 s-a încheiat cu un deficit de 69,80 miliarde lei, respectiv 3,68% din PIB faţă de deficitul de 63,67 miliarde lei, respectiv 3,62% din PIB […]
Angajații de la Finanțe, evaluați de superiori pe baza a ce au „muncit”: Rapoarte scrise zilnice
Angajații de la Finanțe, evaluați de superiori pe baza a ce au „muncit”: Rapoarte scrise zilnice Începând cu 1 august 2025, angajații din aparatul Ministerului Finanțelor vor transmite zilnic, în scris, către superiorul direct, în detaliu, ce activități au desfășurat în ziua respectivă, la birou. Coordonatorii de servicii şi direcţii vor întocmi săptămânal rapoarte sintetice, […]