Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Dosarul Berbeceanu – Mureșan: Șefi mari din sistemul judiciar românesc chemați ca martori în proces

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procesul în care sunt implicați fostul șef al BCCO Alba Iulia – comisarul Traian Berbeceanu (care este atât inculpat, cât şi parte vătămată), fostul șef al DIICOT Alba Iulia – Ioan Mureșan, fostul procuror Nicolaie Cean şi fostul ofițer BCCO Alin Muntean ar putea să provoace un cutremur în justiția românească, potrivit stiripesurse.ro

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care judecă dosarul au admis citarea ca martori în proces a unor nume grele din sistemul judiciar românesc.

berbeceanu si MuresanLa termenul de miercuri, 11 februarie, judecătorii au admis citarea ca martor a fostului procuror şef al DIICOT, Alina Bica (în prezent arestată). Confruntarea celor doi ar trebui să lămurească multe din aspectele semnalate de Traian Berbeceanu încă de la reţinerea sa din octombrie 2013. La acea vreme, prin intermediul unei scrisori, comisarul şef a susţinut că Alina Bica fusese informată cu privire la neregulile semnalate în funcţionarea DIICOT Alba în rapoartele înaintate în cursul verii anului 2013, informează presa locală.

Procurorii DNA au prezentat în rechizitoriu o discuţie purtată între comisarul şef Traian Berbeceanu şi adjunctul şefului Poliţiei Române, chestorul Florentin Robescu. Berbeceanu îi povesteşte lui Robescu cum s-ar fi încercat muşamalizarea raportului în care erau prezentate posibile fapte de corupţie ale lui Ioan Mureşan, Nicolaie Cean şi Alin Muntean. Comisarul îi relatează o discuţie pe care a avut-o cu Alina Bica în biroul acesteia de la DIICOT, la care a participat şi adjuncta DIICOT Georgiana Hosu, în care Bica i-a reproşat că din cauza acelui raport “a fost luată de urechi” de Procurorul General. De asemenea, Berbeceanu povesteşte cum Alina Bica i-ar fi reproşat că îi vânează procurorii, atenţionându-l că nici el nu este “Albă ca Zăpada” şi să nu creadă că Ioan Mureşan va pleca, iar el va “rămâne acolo”.

Magistraţii ÎCCJ au aprobat şi audierea şefului Poliţiei Române, Petre Tobă. Traian Berbeceanu susţine că a informat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) despre faptele penale şi disciplinare comise de cei trei foşti anchetatori ai săi încă din 2012. Citat ca martor în proces va fi şi chestorul Florentin Robescu, adjunctul şefului IGPR.

De asemena, va fi citată şi actuala şefă antimafia, Georgiana Hosu – procuror şef al DIICOT, dar şi soţul acesteia, Dan Hosu – fost ofiţer BCCO.

Comisarul Berbeceanu a mai cerut audierea unor procurori cu care a colaborat în trecut, la diverse dosare: Diana Pecincu, care a instrumentat dosarul “Hidra”, Florin Nanu, Adrian Mircea, Augustin Lazăr, care i-au coordonat activitatea la dosarele “Spună” şi “Bibanul” şi “Aurul Dacic”, dar şi a unor procurori de la DIICOT care s-au ocupat de dosarul în care el era cercetat: Valentin Trif şi Adrian Nicolae Băican.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea