Dosarele lui Vasile Bereș, Ștefan Drăgoi, Franți Itul și altor inculpați ”de marcă”, astăzi, pe rolul Tribunalului Alba
Pe lista de ședințe de la Secția Penală a Tribunalului Alba se află astăzi 37 de dosare, în cea mai mare parte fiind cereri de întrerupere a pedepsei și contestații la executare. Între acestea se află însă și dosare de corupție, înșelăciune, trafic de droguri și trafic de minori – cazuri aflate în atenția publicului fie pentru că inculpații sunt șefi de instituții sau funcționari publici, fie pentru gravitatea faptelor comise.
*Fostul șef al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Vasile Bereș, va apare în fața magistraților ca inculpat într-un dosar de corupție. Fapta de abuz în serviciu și luare de mită, pentru care Bereș a fost trimis în judecată, este legată de relația sa cu un supermarket din Sebeş, administrat de o companie multinaţională. Vasile Bereş ar fi solicitat, prin intermediul unui subordonat două coşuri de produse alimentare în valoare de 200 de lei pentru a ridica sechestrul pus pe o cantitate de 169 de kg de fructe în magazinul respectiv. Directorul supermarketului s-a autodenunţat la DNA.
*Liderul romilor din Aiud, fost consilier la primăria din acest municipiu este judecat în stare de arest pentru trafic de influență după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 200 de lei de la un denunțător. Potrivit procurorilor Ştefan Drăgoi ar fi pretins şi primit de la mai multe persoane de etnie romă diferite sume de bani pentru ca prin influenţa pe care o avea să le obţină atribuirea prin concesiune a unor terenuri aflate în proprietatea primăriei Aiud, pentru construcţia de locuinţe.
*Revine în actualitate dosarul de înșelăciune a afaceristului Franți Itul, de mare notorietate în urmă cu aproximativ 2 ani. Itul, alaturi de alte trei persoane care au fost trimise în judecată în 2007, era acuzat de contrafacere în formă continuată, după ce procurorii au stabilit că vindea o marcă inferioară de cafea sub numele de “Amaroy”. Proprietarul mărcii nu a depus nicio plângere iar judecătorii au decis încetarea procesului. Dosarul a avut un istoric lung, fiind restituit la Parchet și urmând apoi toată procedura de returnare spre judecată, după ce a fost admis un recurs al DIICOT. Afaceristul a rămas cu acuzațiile de înșelăciune, înșelăciune privind calitatea mărfurilor și instigare la uz de fals. Celelalte trei persoane sunt acuzate de înșelăciune privind calitatea mărfurilor, două dintre ele și de complicitate la înșelăciune, iar una și de uz de fals.
*Un alt caz care a șocat opinia publică este cel al soților Maria și Gheorghe Voina, din Blaj, trimiși în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, viol şi incest. Porcuroprii au stabilit că inculpaţii obţineau zilnic sume de bani, din exploatarea sexuală sau prin obligarea la practicarea cerşetoriei a celor patru copii ai familiei, dintre care 3 minori, cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani. În sarcina inculpatului Voina Gheorghe se mai reţine că a întreţinut, prin constrângere şi profitând de imposibilitatea victimei de a-şi exprima voinţa, raporturi sexuale cu fiicele sale, dintre care una minoră, în vârstă de 13 ani. Minora era obligată si să practice prostituţia şi să predea inculpaţilor sumele de bani obţinute.
*Termen de judecată pentru ”Lotul Cugir” – cei 27 de membri ai grupului infracţional sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi deosebit de grav, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
ACCIDENT rutier la Șard: Un autoturism a lovit o țeavă de gaz Un accident rutier a avut loc miercuri, 22 ianuarie 2025, în jurul orei 14.00, la Șard. O mașină ar fi lovit o țeavă de gaz. Citește și: VIDEO ȘTIREA TA | ACCIDENT rutier în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat în zona intersecției […]