Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Dosarele în care sunt judecați Traian Berbeceanu și Ioan Mureșan ar putea fi conexate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dosarul în care este judecat fostul șef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu și cel al fostului procuror șef de la DIICOT Alba, Ioan Mureșan, ar putea fi conexate, la propunerea preşedintelui completului de magistraţi de la ÎCCJ, care judecă dosarul anchetatorilor comisarului.

berbeceanu si MuresanPotrivit purtătorului de cuvânt al Înaltei Curți de Casație și Justiție, asupra propunerii de conexare a dosarelor, magistraţii se vor pronunţa la termenul din 21 ianuarie. De asemenea, ÎCCJ va trebui să se pronunţe în aceste zile şi asupra cererilor făcute de comisar. Acesta a solicitat audierea în calitate de martori a Alinei Bica, fosta şefă DIICOT, a procurorului şef adjunct al DIICOT, Elena Hosu, cea care conduce în prezent interimar instituţia, dar şi a şefului Poliţiei Române, Petre Tobă.

Reamintim că la ICCJ a început procesul în dosarul fostului șef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureșan, trimis în judecată alături de fostul procuror Nicolaie Cean şi fostul poliţist BCCO Alin Muntean, pentru represiune nedreaptă împotriva fostului comisar șef al BCCO Alba Iulia, la termenul din 14 ianuarie fiind audiați primii martori.

De cealaltă parte, Tribunalul Bucureşti a fixat data de 21 ianuarie 2015 ca prim termen de judecată în dosarul în care fostul șef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, este acuzat de luare de mită, spălare de bani și complicitate la infracţiunea de delapidare, după ce, inițial, această instanță a dispus refacerea rechizitoriului de către procurorii DIICOT de la Structura Centrală, însă Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia procurorilor și a dispus începerea judecăţii.

Astfel s-a ajuns în situația execepțională, în care se vor judeca în paralel atât dosarul anchetatorilor lui Traian Berbeceanu – fostul șef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureșan, fostul procuror Nicolae Cian și ofițerul BBCO Alin Muntean, acuzați de către DNA de “represiune nedreaptă” pentru că i-ar fi fabricat comisarului probele din dosar – cât și dosarul “fabricat” în care Berbeceanu este acuzat de luare de mită, spălare de bani și complicitate la infracţiunea de delapidare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea