Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Dorin Şerdean: Sfidarea, jaful, corupţia trebuie să ia sfârşit!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De mai bine de 20 de ani Alba Iulia nu are parlamentari lPe 9 decembrie voi deveni primul deputat de Alba Iulia lOamenii îi vor trimite pe politicienii de profesie înapoi la sediul de partid

 

– Domnule Şerdean, vă propun să intrăm direct în subiect aşa că prima întrebare este una firească: de ce aţi ales să candidaţi pentru un fotoliu de deputat?
– Am plecat de la premisa că din postura de parlamentar actuala legislaţie, care din multe puncte de vedere lasă de dorit, poate fi îmbunătăţită în folosul nostru, al tuturor. Mă gândesc că, fie ca deputat, fie ca senator, se pot face o mulţime de lucruri bune pentru oameni. Candidatura mea este un pas asumat pentru a influenţa la un alt nivel destinul comunităţii mele dar şi al ţării. Trebuie să fim conştienţi de faptul că legile bune pot influenţa decisiv soarta României în anii care urmează. Există domenii în care legislaţia fie nu există, fie este prost făcută iar aceste lucruri nu mai trebuiesc tolerate de viitorul Parlament. Atuurile mele în această luptă? Sunt implicat de curând în politică, am o bună experienţă în management, am avantajul de a fi la vârsta deplinei maturităţi şi am susţinerea unei echipe PP-DD oneste şi credibile şi am şi cei 7 ani de acasă, valoare pe care mulţi dintre politicienii de profesie nu o au.
– Care consideraţi că ar trebui să fie priorităţile deputatului Dorin Pavel Şerdean în viitorul Parlament?
– Sunt sigur că albaiulienii îşi amintesc de faptul că, în 10 iunie, când am candidat pentru postul de primar al municipiului Alba Iulia, discursul meu a fost axat, într-o proporţie covârşitoare, pe atragerea de investiţii în acest oraş. Dispunem de o forţă de muncă extrem de bine pregătită care, din păcate, a luat fie calea altor oraşe, fie a străinătăţii din cauza lipsei de perspectivă. Aşadar, atragerea investitorilor trebuie să fie prioritatea zero a unui parlamentar care doreşte să facă ceva concret pentru cetăţenii pe care îi reprezintă. Pe de altă parte, eu cred foarte mult în realizarea conurbaţiei Alba-Iulia, Sebeş, Teiuş şi localităţile din preajmă, conurbaţie în care să existe servicii integrate de transport, de turism, servicii sociale Ar fi un model economic testat cu succes în ţările occidentale şi va da posibilitatea oamenilor să trăiască mai bine decât trăiesc acum. S-ar realize astfel un pol de investiţii şi de proiecte (parcuri industriale, centre comerciale mari) şi, implicit, centre logistice şi de depozitare. Într-o atare situaţie, oraşul ar fi privilegiat datorită poziţiei geografice din mijlocul Transilvaniei. Trecând într-un plan mai general, care are legătură cu fiecare cetăţean român în parte, mi-aş dori eliminarea taxei de primă înmatriculare, modificarea actualei legi a sănătăţii şi anularea definitivă a co-plăţii. Un alt proiect la care ţin foarte mult este acela ca şahul să fie introdus ca şi disciplină opţională în şcoli. V-o spun şi din postura de maestru al acestui nobil sport dar şi din cea a unui om care a antrenat mai bine de 10 ani elevi din Alba Iulia care au obţinut rezultate excepţionale pe plan internaţional.
– De câteva luni de zile sunteţi viceprimarul municipiului Alba Iulia. Cum v-aţi adaptat unei astfel de funcţii?
– Cei mai mulţi ar spune că e o provocare. În ceea ce mă priveşte am ştiut că experienţa mă va ajuta să îmi fac treaba de o manieră decentă şi profesionistă. Mi-am propus să vin cu o mentalitate nouă, cu o abordare inedită şi cred că am reuşit. Personal, ca şi atribuţii, răspund de domeniul social, cadastru, registrul agricol, evidenţa populaţiei şi chiar de direcţia de venituri. Asta nu înseamnă însă că nu am atins şi alte domenii. Când am intrat în primărie, am plecat de la ideea că oamenii trebuie ajutaţi şi că oamenii au nevoie de soluţii. Iar prin exemplul meu am vrut să arăt că sunt un pilon al atitudinii schimbate la nivelul administraţiei. Sunt instituţii unde oamenii mai intră şi acum cu teama că nu îşi vor rezolva necazurile aşa că am venit înspre fiecare cetăţean cu disponibilitate şi rezolvări. Una peste alta, cele câteva luni de zile pe care le am de când ocup funcţia de viceprimar la Alba Iulia mi-au permis să demonstrez că ştiu să îmi onorez obligaţiile faţă de oameni.
– Ce mesaj aveţi pentru locuitorii din Alba Iulia şi nu numai?
– Mesajul meu e unul de mulţumire pentru cei care m-au votat în 10 iunie şi datorită cărora sunt acum viceprimar. În aceeaşi măsură, le mulţumesc şi celor care nu m-au votat, fiindcă datorită lor am posibilitatea să mă perfecţionez în fiecare zi. De un lucru însă vreau să îi asigur pe toţi, Dorin Şerdean nu îşi va pierde niciodată capacitatea de a-i asculta pe oameni fie că va fi viceprimarul oraşului sau deputat de Alba Iulia, pentru că nu va uita niciodată de omenie. Dumnezeu să vă aibă în pază!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea