Dorin Nistor: “Avem nevoie de oameni noi în Parlamentul României”
Interviu cu ec. Dorin NISTOR, candidat ARD la Camera Deputaţilor în Colegiul nr. 1 Alba Iulia
– Campania electorală se apropie de final. Cum au fost cele 3 săptămâni scurse? Ce aţi făcut în cele 3 săptămâni de campanie? Ce vă transmit oamenii pe care îi întâlniţi?
– Au fost 3 săptămâni intense. Am parcurs pe jos aproape toate străzile din municipiul Alba Iulia şi cu siguranţă toate cele din Ohaba, Berghin, Ciugud sau Daia. La invitaţia managerilor mai multor companii am fost în vizită la numeroase fabrici. Am fost în pieţe, târguri, am mers cu autobuzul. A fost o “cursă” contra cronometru pentru a cunoaşte şi a asculta cât mai mulţi oameni. Cred că am depăşit cifra de 5000 de persoane cu care am dat mâna şi am schimbat o vorbă! Mi-a prins bine cu siguranţă antrenamentul de la alegerile locale unde am avut aceeaşi strategie: contactul direct cu oamenii. E singurul lucru pe care un politician îl poate face pentru a cunoaşte realităţile comunităţii pe care vrea să o reprezinte. Iar lucrul acesta mi-a prins bine. Am auzit în mod direct ce îşi doresc oamenii de la clasa politică. Vă spun clar, oamenii au doar câteva pretenţii: să nu mai fie minţiţi, să aibă un loc de muncă stabil şi să beneficieze de sisteme de sănătate şi de învăţământ decente. În rest, să ştiţi că românii sunt muncitori şi dornici să facă ceva pentru ţara lor. Le trebuie doar liderii capabili să le respecte munca.
– Din temele dvs. de campanie pe care vi le-aţi propus iniţial, care este cea mai actuală acum, după ce v-aţi confruntat cu realitatea din teren?
– Cred că mai actuale ca niciodată sunt temele noastre economice: scăderea cotei unice de impozitare, creşterea salariului minim pe economie coroborată cu scăderea contribuţiilor la asigurările sociale din partea patronilor şi înfiinţarea de noi locuri de muncă. Să ştiţi că cei mai mulţi angajatori cu care m-am întâlnit m-au felicitat pentru propunerile mele şi mi-au urat succes pentru ca ele să devină realitate. Iar propunerea mea privind schimbarea legislaţiei în vederea posibilităţii ca primăriile să poată da gratuit terenuri investitorilor capabili să facă cel puţin 300 de locuri de muncă a avut cea mai bună rezonanţă în rândul patronilor alături de propunerea legată de scutirea de impozit pentru profitul reinvestit.
– Ce părere aveţi de campania dusă de contracandidatul dvs.? Cum vi se par propunerile sale electorale?
– Din eleganţă, nu aş dori să fac aprecieri la adresa contracandidatului meu. Însă nu pot să nu remarc excelenta replică dată de domnul Ion Dumitrel prin intermediul presei la promisiunea de-a dreptul aberantă a domnului Potor care spunea că va aduce 3.000 de locuri de muncă în viitorii 4 ani locuitorilor din Alba Iulia. Cred că argumentele de ordin economic date de domnul Dumitrel au demontat bucată cu bucată această promisiune de-a dreptul jignitoare pentru inteligenţa alegătorilor. Atâtea locuri de muncă sunt acum în total la Albalact, Transavia, Jidvei şi Elit! Locuri de muncă create de nişte oameni de afaceri deosebiţi în decursul unor ani lungi şi cu sacrificii imense. Ce soluţie miraculoasă ar avea domnul Potor să facă aşa ceva? Şi dacă o are de ce nu a făcut-o până acum, în cei 4 ani în care a fost parlamentar? E clar pentru oricine că avem de-a face aici cu veşnicele promisiuni de campanie. Nu cred că se mai găsesc oameni care să creadă aşa ceva.
– Aţi făcut un gest care a surprins pe multă lume trimiţându-i premierului Ponta câteva cărţi despre Alba Iulia. Care a fost motivaţia gestului dvs şi cum a fost el primit de oameni?
– Mi-am explicat gestul într-o declaraţie publică. Nu cred că domnul Ponta nu ştie ce înseamnă Alba Iulia pentru români. Domnia sa a vrut doar să “pedepsească” Alba pentru că este în continuare o “enclavă” a PDL-ului iar acum a ARD-ului. Este aşa pentru că aici oamenii PDL-ului au făcut multe pentru comunitate iar aceasta nu uită. Mai ales la vot. Deci gestul meu a fost unul simbolic menit să-i atragă premierului atenţia că a făcut o greşeală. Alba Iulia este capitala de suflet a românilor şi aşa va rămâne indiferent cine va fi la conducerea ţării. Iar parlamentarii actualei Puteri, în frunte cu domnul Potor, puteau să-i atragă atenţia premierului Ponta că greşeşte nealocând niciun leu pentru sărbătoarea de la Alba Iulia. Dar ne-am descurcat şi fără ajutorul guvernului USL. Mircea Hava şi Ion Dumitrel în fruntea instituţiilor pe care le conduc au reuşit să facă la Alba Iulia o sărbătoare aşa cum se cuvine la care românii au venit cu miile. E în regulă, ştim să ne bucurăm şi cu bani mai puţini. Importantă e solidaritatea.
– Sunteţi permanent alături de Mircea Hava şi de Ion Dumitrel. Cum să interpretăm această atenţie de care beneficiaţi din partea celor mai marcanţi lideri PDL din judeţ?
– Pentru mine e o onoare şi o bucurie că aceşti doi oameni extrem de ocupaţi îşi găsesc timp să vină împreună cu mine şi colegii mei în campania electorală. E un gest natural care cred că vine din convingerea că sunt omul potrivit pentru a reprezenta Alba în parlament. Eu nu pot decât să le mulţumesc şi să le promit că nu le voi înşela aşteptările şi mă voi lupta cu toată forţa de care dispun pentru ca la Alba Iulia şi în judeţul Alba să continue proiectele de dezvoltare iniţiate de Mircea Hava şi Ion Dumitrel. Sincer, avem o echipă cum nu ştiu dacă mai există în vreo formaţiune politică. Avem şi oameni cu experienţă îndelungată în politică şi administraţie însă avem şi oameni tineri, “sânge proaspăt”. Suntem echipa câştigătoare.
– Acum, aproape de finalul campaniei, sunteţi mai optimist sau mai pesimist privind rezultatul alegerilor din 9 decembrie?
– Cu certitudine mai optimist! Am văzut cum suntem primiţi de oameni. Ne era puţin teamă că nu ştie lumea ce înseamnă ARD însă aţi fi surprinşi să aflaţi că oamenii ştiu. Atât în Alba Iulia cât şi în mediul rural la Berghin, Ohaba, Ciugud sau Daia. Oamenii ne cunosc, ştiu ce s-a făcut pentru ei şi avem promisiunea fermă că pe 9 decembrie vin la vot să pună ştampila pe candidaţii ARD! (A.C.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote
18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote La începutul secolului al XIX-lea, sub influența Revoluției Franceze și prin intermediul cuceririlor napoleoniene, se răspândesc în Europa noile concepții politice care propovăduiau dreptatea și egalitatea socială și dreptul la autodeterminare al popoarelor asuprite. Înfrângerea lui Napoleon la Waterloo, la […]