Ziarul Unirea

Dorin Nistor: “Avem nevoie de oameni noi în Parlamentul României”

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

 Interviu cu ec. Dorin NISTOR, candidat ARD la Camera Deputaţilor în Colegiul nr. 1 Alba Iulia 

– Campania electorală se apropie de final. Cum au fost cele 3 săptămâni scurse? Ce aţi făcut în cele 3 săptămâni de campanie? Ce vă transmit oamenii pe care îi întâlniţi?
– Au fost 3 săptămâni intense. Am parcurs pe jos aproape toate străzile din municipiul Alba Iulia şi cu siguranţă toate cele din Ohaba, Berghin, Ciugud sau Daia. La invitaţia managerilor mai multor companii am fost în vizită la numeroase fabrici. Am fost în pieţe, târguri, am mers cu autobuzul. A fost o “cursă” contra cronometru pentru a cunoaşte şi a asculta cât mai mulţi oameni. Cred că am depăşit cifra de 5000 de persoane cu care am dat mâna şi am schimbat o vorbă! Mi-a prins bine cu siguranţă antrenamentul de la alegerile locale unde am avut aceeaşi strategie: contactul direct cu oamenii. E singurul lucru pe care un politician îl poate face pentru a cunoaşte realităţile comunităţii pe care vrea să o reprezinte. Iar lucrul acesta mi-a prins bine. Am auzit în mod direct ce îşi doresc oamenii de la clasa politică. Vă spun clar, oamenii au doar câteva pretenţii: să nu mai fie minţiţi, să aibă un loc de muncă stabil şi să beneficieze de sisteme de sănătate şi de învăţământ decente. În rest, să ştiţi că românii sunt muncitori şi dornici să facă ceva pentru ţara lor. Le trebuie doar liderii capabili să le respecte munca.
– Din temele dvs. de campanie pe care vi le-aţi propus iniţial, care este cea mai actuală acum, după ce v-aţi confruntat cu realitatea din teren?
– Cred că mai actuale ca niciodată sunt temele noastre economice: scăderea cotei unice de impozitare, creşterea salariului minim pe economie coroborată cu scăderea contribuţiilor la asigurările sociale din partea patronilor şi înfiinţarea de noi locuri de muncă. Să ştiţi că cei mai mulţi angajatori cu care m-am întâlnit m-au felicitat pentru propunerile mele şi mi-au urat succes pentru ca ele să devină realitate. Iar propunerea mea privind schimbarea legislaţiei în vederea posibilităţii ca primăriile să poată da gratuit terenuri investitorilor capabili să facă cel puţin 300 de locuri de muncă a avut cea mai bună rezonanţă în rândul patronilor alături de pro­punerea legată de scutirea de impozit pentru profitul reinvestit.
Ce părere aveţi de campania dusă de contracandidatul dvs.? Cum vi se par propunerile sale electorale?
– Din eleganţă, nu aş dori să fac aprecieri la adresa contracandidatului meu. Însă nu pot să nu remarc excelenta replică dată de domnul Ion Dumitrel prin intermediul presei la promisiunea de-a dreptul aberantă a domnului Potor care spunea că va aduce 3.000 de locuri de muncă în viitorii 4 ani locuitorilor din Alba Iulia. Cred că argumentele de ordin economic date de domnul Dumitrel au demontat bucată cu bucată această promisiune de-a dreptul jignitoare pentru inteligenţa alegătorilor. Atâtea locuri de muncă sunt acum în total la Albalact, Transavia, Jidvei şi Elit! Locuri de muncă create de nişte oameni de afaceri deosebiţi în decursul unor ani lungi şi cu sacrificii imense. Ce soluţie miraculoasă ar avea domnul Potor să facă aşa ceva? Şi dacă o are de ce nu a făcut-o până acum, în cei 4 ani în care a fost parlamentar? E clar pentru oricine că avem de-a face aici cu veşnicele promisiuni de campanie. Nu cred că se mai găsesc oameni care să creadă aşa ceva.
Aţi făcut un gest care a surprins pe multă lume trimiţându-i premierului Ponta câteva cărţi despre Alba Iulia. Care a fost motivaţia gestului dvs şi cum a fost el primit de oameni?
– Mi-am explicat gestul într-o declaraţie publică. Nu cred că domnul Ponta nu ştie ce înseamnă Alba Iulia pentru români. Domnia sa a vrut doar să “pedepsească” Alba pentru că este în continuare o “enclavă” a PDL-ului iar acum a ARD-ului. Este aşa pentru că aici oamenii PDL-ului au făcut multe pentru comunitate iar aceasta nu uită. Mai ales la vot. Deci gestul meu a fost unul simbolic menit să-i atragă premierului atenţia că a făcut o greşeală. Alba Iulia este capitala de suflet a românilor şi aşa va rămâne indiferent cine va fi la conducerea ţării. Iar parlamentarii actualei Puteri, în frunte cu domnul Potor, puteau să-i atragă atenţia premierului Ponta că greşeşte nealocând niciun leu pentru sărbătoarea de la Alba Iulia. Dar ne-am descurcat şi fără ajutorul guvernului USL. Mircea Hava şi Ion Dumitrel în fruntea instituţiilor pe care le conduc au reuşit să facă la Alba Iulia o sărbătoare aşa cum se cuvine la care românii au venit cu miile. E în regulă, ştim să ne bucurăm şi cu bani mai puţini. Importantă e solidaritatea.
– Sunteţi permanent alături de Mircea Hava şi de Ion Dumitrel. Cum să interpretăm această atenţie de care beneficiaţi din partea celor mai marcanţi lideri PDL din judeţ?
– Pentru mine e o onoare şi o bucurie că aceşti doi oameni extrem de ocupaţi îşi găsesc timp să vină împreună cu mine şi colegii mei în campania electorală. E un gest natural care cred că vine din convingerea că sunt omul potrivit pentru a reprezenta Alba în parlament. Eu nu pot decât să le mulţumesc şi să le promit că nu le voi înşela aşteptările şi mă voi lupta cu toată forţa de care dispun pentru ca la Alba Iulia şi în judeţul Alba să continue proiectele de dezvoltare iniţiate de Mircea Hava şi Ion Dumitrel. Sincer, avem o echipă cum nu ştiu dacă mai există în vreo formaţiune politică. Avem şi oameni cu experienţă îndelungată în politică şi administraţie însă avem şi oameni tineri, “sânge proaspăt”. Suntem echipa câştigătoare.
– Acum, aproape de finalul campaniei, sunteţi mai optimist sau mai pesimist privind rezultatul alegerilor din 9 decembrie?
– Cu certitudine mai optimist! Am văzut cum suntem primiţi de oameni. Ne era puţin teamă că nu ştie lumea ce înseamnă ARD însă aţi fi surprinşi să aflaţi că oamenii ştiu. Atât în Alba Iulia cât şi în mediul rural la Berghin, Ohaba, Ciugud sau Daia. Oamenii ne cunosc, ştiu ce s-a făcut pentru ei şi avem promisiunea fermă că pe 9 decembrie vin la vot să pună ştampila pe candidaţii ARD! (A.C.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

SOLSTIŢIU DE VARA 2021: Luni, 21 iunie, cea mai lungă zi din an: Tradiții, obiceiuri și superstiții

SOLSTIŢIU DE VARA 2021: Luni, 21 iunie, cea mai lungă zi din an: Tradiții, obiceiuri și superstiții Luni, 21 iunie,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

MESAJE de Sfântul Ion HAIOASE. Idei de SMS -uri pentru prietenii glumeţi dar şi pentru cei îndrăgostiţi, care îşi aniversează astăzi onomastica

Mesaje de Sfantul Ioan haioase. Urărări și felicitări de Sfantul Ion hazlii care poti fi trimise prin SMS.  Texte amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje creștine de Sfântul Ion. Urări pe care le puteți trimite prin SMS celor care își sărbătoresc onomastica

Mesaje creștine de Sfântul Ioan 2021 • Urări și felicitări creștine care le puteți trimite prin SMS celor care își… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului Crăciunul era sărbătorit pe 7 ianuarie… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă Prilej de bucurie și emoție, atât pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

9 Comentarii

Sele 6 decembrie 2012 at 12:39

In judetele Alba si Arad au existat multe simpatii politice portocalii.
Putem presupune ca dl.Nistor si dl.Blejnar sunt prieteni, la fel cum dl.Hava si dl.Blaga sunt?

Cine crede??? 6 decembrie 2012 at 12:45

,,- Cu certitudine mai optimist! Am văzut cum suntem primiţi de oameni. Ne era puţin teamă că nu ştie lumea ce înseamnă ARD însă aţi fi surprinşi să aflaţi că oamenii ştiu. Atât în Alba Iulia cât şi în mediul rural la Berghin, Ohaba, Ciugud sau Daia. Oamenii ne cunosc, ştiu ce s-a făcut pentru ei şi avem promisiunea fermă că pe 9 decembrie vin la vot să pună ştampila pe candidaţii ARD!”
Ce draku a facut ARD intr-o luna de cand s-a infiintat, mai desteptule, in afara ca a aparut basescu la televizor afirmand ca de 1 Decembrie, oamenii au huiduit armata si nu pe el? Esti intreg la minte? NU VA VOTEAZA NIMENI PENTRU CA ARD NICI N-A AVUT CAND SI CE SA FACA!!!

cetatean 6 decembrie 2012 at 15:27

ar fi bine sa vorbesti in numele tau. Eu votez NISTOR! si stiu foarte bine ce fac, ma bucur ca am posibilitatea sa aleg un om de onoare, care cu SIGURANTA o sa faca multe lucruri bune pentru noi.

Manitu 7 decembrie 2012 at 11:19

SIGURANTA, FUZIBILA de altfel, se va TOPI dupa 9 decembrie!

Costel* 6 decembrie 2012 at 14:55

Parlamentul are nevoie de oameni, oameni dar nu de talia dumitale care atunci cad erai mare sef pe la finante erai prin Muntii Apuseni un fel de Basescu dar cu mai multa tuica de pofoaica asa cale de vro 3-4 zile. In plus Parlamentul are nevoie de oameni puternici nu niste slabanogi ca dumneata care atunci cand ai pierdut Primaria Sebes era gata .. gata … Functia de somer ti se potriveste iar de la 1 ianuarie 2013 alaturi de marele Peres muncitori sezonieri veti fi la Hava-Elis-pavaje „totul se leaga” cand procuratura scapa de maestrul „Linge Baros”

admirator 6 decembrie 2012 at 15:37

Nu vei face nimic, esti un povestitor.Te comporti la fel peste tot, cu tupeu si bani.Cu primul te-ai nascut, banii i-ai facut. Stie toata lumea cum si de unde.Ce blestem pt noi, sa alegem intre Potor si tine.O ecuatie fara solutie, care la un moment dat era rezolvabila, dar s-a renuntat. Asa se nasc monstrii. Felicitari sistemului.

YY 6 decembrie 2012 at 15:56

O data la 4 ani romanul demonstreaza europei cat e de p rost . Este si normal sa merite salariul de 300 E . Este si normal ca austriacul / germanul / spaniolul sa faca bani dupa urma lui … pentru ca e p rost! O data la 4 ani se bucura ca scapa de cei vechi pentru a face loc celor noi … noii mantuitori care vin si ne scapa de maleficii actuali… o natie visatoare de p rosti … partea pozitiva in tot jocul asta este ca mai exista si oameni inteligenti in tara asta ,care vor castiga foarte bine indiferent de guvern ,si vor privi la i mbecilii care viseza cum laptele si mierea va curge pe strazi …. Dedicatie speciala pentru toti prostii din Romania : daca nu ati fi voi ,noi nu am mai avea pe cine sa conducem . Va multumim din suflet!

@YY 7 decembrie 2012 at 10:41

Domnule YY iti promitem ca pe dumneata nu te va alege nimeni. Esti prea p rost! Ce vrei, de fapt? Asa functioneaza o societate democratica; la un numar de ani este ales cineva ca sa conduca. A trecut vremea cand cineva, cu bata in mana, conducea toata viata si-i pocnea in moalele capului pe toti care voiau altceva decat el. Inteleg ca ARD-ul vrea sa ramana impreuna cu basescu la putere toata viata. Eh, nu se poate. Ne-am saturat de astia cu bata. Vrem altceva si vom vota USL!

ard-ei 8 decembrie 2012 at 9:13

Care este probabilitatea sa fi prost si tupeist si sa te mai cheme si Nistor?

Comentariile sunt oprite