Doina Pană: ”Radarul pădurilor” stopează marele jaf din păduri. Sistemul nu afectează omul de rând, ci mafia lemnului!
Sistemul de monitorizare a lemnului de la tăierea din pădure până la beneficiarul final, supranumit ”Radarul pădurilor”, sperie mafia care a dezgolit munţii! Asta susţine Doina Pană, ministrul Apelor, Pădurilor şi Pisciculturii, care afirmă că mafia disperată că nu mai poate fura deşănţat lemnul din toate pădurile României, reacţionează şi dezinformează, minţind grosolan populaţia prezentând Radarul pădurilor ca un sistem potrivnic oamenilor de rând.
Ministrul delagat pentru Ape, Păduri şi Pisciultură, Doina Pană, iniţiatorul acestui proiect implementat de Guvernul condus de Victor Ponta, spune că politicienii din spatele mafiei lemnului au tot interesul de a speria populaţia pentru a câştiga prin minciuni votul oamenilor, ascunzându-şi propriile interese prin prezentarea falsă a primului program naţional real care nu are alt rol decât de a stopa marele jaf din păduri.
Doina Pană spune că marii jefuitori de păduri sunt speriaţi de proiectul său şi al Guvernului Ponta, dovadă fiind faptul că de la intrarea sa în funcţiune s-au golit efectiv şoselele de tirurile care transportau lemnul tăiat ilegal.
”Oamenii simpli şi cinstiţi trebuie să ştie că drepturile lor nu au fost cu nimic îngrădite prin acest proiect, ci, din contra, au fost sprijiniţi în vederea valorificării superioare a lemnului primit ca şi un drept legal. De Radarul pădurilor trebuie să le fie frică doar celor care au ras pădurile de pe faţa pământului. Şi constat că le e extrem de frică, nu doar frică pur şi simplu. Reacţionează disperat şi mint oamenii!” susţine ministrul.
În plus, ministrul Doina Pană consideră că locuitorii tuturor zonelor de munte din ţară şi în special cei din Munţii Apuseni trebuie să ştie că îşi pot valorifica superior lemnul la care au dreptul prin lege. Este important de ştiut că, pentru prima dată în istorie, ministrul Doina Pană a clarificat, prin O.M. nr.927/2014, modul cum îl pot transporta spre centre de prelucrare şi apoi spre pieţe autorizate în vederea valorificării.
Dat fiind faptul că se apropie sărbătorile de iarnă, ministrul Doina Pană spune că vânzarea brazilor de Crăciun de către persoane fizice se face cu aviz de însoţire ca şi până acum, eliberarea avizelor şi obţinerea codului unic generat de SUMAL se face doar de către personalul silvic sau administraţia pietelor, dupa caz, în funcţie de locul valorificării. în plus, nu mai sunt obligatorii sigiliile crotalii.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Biserica „Sfinții Arhangheli” din comuna Horea va fi restaurată și refuncționalizată. Licitația de peste 5 milioane de lei, lansată pe SEAP
Biserica „Sfinții Arhangheli” din comuna Horea va fi restaurată și refuncționalizată. Licitația de peste 5 milioane de lei, lansată pe SEAP Parohia Ortodoxă Română Horea a lansat la data de 14 ianuarie 2025 licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice pentru execuția lucrărilor de resturare, refuncționalizare și punere în valoare a Bisericii Sfinții Arhangheli din […]