Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Doina Pană: ”Radarul pădurilor” stopează marele jaf din păduri. Sistemul nu afectează omul de rând, ci mafia lemnului!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sistemul de monitorizare a lemnului de la tăierea din pădure până la beneficiarul final, supranumit ”Radarul pădurilor”, sperie mafia care a dezgolit munţii! Asta susţine Doina Pană, ministrul Apelor, Pădurilor şi Pisciculturii, care afirmă că mafia disperată că nu mai poate fura deşănţat lemnul din toate pădurile României, reacţionează şi dezinformează, minţind grosolan populaţia prezentând Radarul pădurilor ca un sistem potrivnic oamenilor de rând.

Ministrul delagat pentru Ape, Păduri şi Pisciultură, Doina Pană, iniţiatorul acestui proiect implementat de Guvernul condus de Victor Ponta, spune că politicienii din spatele mafiei lemnului au tot interesul de a speria populaţia pentru a câştiga prin minciuni votul oamenilor, ascunzându-şi propriile interese prin prezentarea falsă a primului program naţional real care nu are alt rol decât de a stopa marele jaf din păduri.

Doina Pană spune că marii jefuitori de păduri sunt speriaţi de proiectul său şi al Guvernului Ponta, dovadă fiind faptul că de la intrarea sa în funcţiune s-au golit efectiv şoselele de tirurile care transportau lemnul tăiat ilegal.

Oamenii simpli şi cinstiţi trebuie să ştie că drepturile lor nu au fost cu nimic îngrădite prin acest proiect, ci, din contra, au fost sprijiniţi în vederea valorificării superioare a lemnului primit ca şi  un drept legal. De Radarul pădurilor trebuie să le fie frică doar celor care au ras pădurile de pe faţa pământului. Şi constat că le e extrem de frică, nu doar frică pur şi simplu. Reacţionează disperat şi mint oamenii!” susţine ministrul.

În plus, ministrul Doina Pană consideră că locuitorii tuturor zonelor de munte din ţară şi în special cei din Munţii Apuseni trebuie să ştie că îşi pot valorifica superior lemnul la care au dreptul prin lege.  Este important de ştiut că, pentru prima dată în istorie, ministrul Doina Pană a clarificat, prin O.M. nr.927/2014, modul cum îl pot transporta spre centre de prelucrare şi apoi spre pieţe autorizate în vederea valorificării.

Dat fiind faptul că se apropie sărbătorile de iarnă, ministrul Doina Pană spune că vânzarea brazilor de Crăciun  de către  persoane fizice se face cu aviz de însoţire ca şi până acum, eliberarea avizelor  şi obţinerea codului unic generat de SUMAL se  face doar de către personalul silvic sau administraţia pietelor, dupa caz, în funcţie de locul valorificării. în plus, nu mai sunt obligatorii sigiliile crotalii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea