Rămâi conectat

Ştirea zilei

Doi oameni de afaceri din Alba reţinuţi în dosarul BCR Asigurări de Viaţă, cercetaţi în libertate

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doi oameni de afaceri din Alba Iulia, reţinuţi de procurorii DIICOT Târgu Mureş în dosarul fraudei cu poliţe de la BCR Asigurări de Viaţă, vor fi cercetaţi în libertate. Ioan Topor şi Marin Costică, asociaţi în cadrul unei societăți comerciale, au primit miercuri ordonanţe de reţinere, alături de alţi 6 oameni de afaceri din ţară care au fost audiaţi în acest dosar.

Tribunalul Mureş a decis însă vineri să respingă propunerea procurilor DIICOT şi a dispus cercetarea în libertate a celor 8. Hotărârea nu este definitivă, procurorii putând face recurs. În faţa instanţei au ajuns, cu propunere de arestare preventivă, şi 10 funcţionari ai BCR Asigurări de Viaţă, faţă de unii dintre ei fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 29 de zile.

Magistraţii au decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a trei angajaţi de la BCR Asigurări de Viaţă: Diana Violeta Sevciuc, director executiv vânzări BCR Asigurări de Viaţă, Alin George Manţoiu, manager relaţii corporate la BCR Life Insurance şi Gicu Emanuel Manţoiu. DIICOT a propus arestarea preventivă a zece funcţionari bancari acuzaţi de evaziune fiscală. Ceilalţi şapte funcţionari bancari reţinuţi miercuri au primit interdicţia de a părăsi ţara.

În total 18 persoane au fost reţinute în noaptea de marţi spre miercuri, la Târgu-Mureş, în dosarul BCR Asigurări de Viaţă. Poliţiştii şi procurorii suspectează că acestea fac parte dintr-o reţea care frauda statul prin neplata impozitelor şi taxelor pe salarii. Firmele plăteau salariile, prin intermediul unor asigurări de viaţă, încheiate pe numele angajaţilor, care le răscumpărau. Modul de operare al reţelei este o noutate pentru oamenii legii: firma încheie o asigurare de viaţă colectivă şi virează banii. Contractul este anulat a doua zi, iar banii sunt returnaţi în conturile individuale ale salariaţilor asiguraţi sub formă de salarii. Banii nu sunt însă impozitaţi. Prejudiciul este estimat la 6 milioane de euro.

În acest dosar au avut loc 116 percheziţii domiciliare în judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bistriţa, Brăila, Bihor, Caraş, Cluj, Constanţa, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Maramureş, Neamţ, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea şi 44 de persoane au fost duse pentru audieri la DIICOT Târgu Mureş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea