Rămâi conectat

Curier Județean

Doi oameni ai străzii, judecați pentru incendiul care a distrus sala „1 Mai” din Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Doi oameni ai străzii, judecați pentru incendiul care a distrus sala „1 Mai” din Alba Iulia

Doi bărbați din Alba Iulia au fost trimiși în judecată pentru distrugere din culpă în cazul incendiului care e mistuit fosta sală de sport „1 Mai” din centrul municipiului. Cei doi sunt oameni ai străzii și riscă până la 1 an de închisoare sau amendă.

În noaptea de 9/10 noiembrie 2023, cei doi (Cosmin S. și Mihai S.) ar fi făcut un foc, pentru a se încălzi, în apropierea clădirii dezafectate situată pe strada Frederic Mistral din Alba Iulia, iar focul s-a extins la imobil, care a fost distrus în întregime.

În urma incendiului, un autoturism parcat în apropiere ar fi fost avariat de bucăți dintr-un zid, care s-ar fi prăbușit. Clădirea era într-o stare precară, fiind părăsită de mulți ani, dar înainte de incendiu acesta intrase în proprietatea municipiului.

Citește și: VIDEO| Incendiu VIOLENT la Alba Iulia: Sala de sport 1 Mai din municipiu, făcută scrum: Un perete al clădirii, PRĂBUȘIT peste o mașină

Primăria voia să o renoveze, dar în urma incendiului acesta a fost distrusă în totalitate. Focul era să cuprindă și clădirea Tribunalului Alba, însă pompierii ajunși la fața locului au reușit să controleze focul și să stingă incendiul. Dosarul pentru distrugere a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, în data de 8 iulie 2024. Pagubele au fost estimate la peste 50.000 de lei.

Unul dintre cei doi oameni ai străzii este încarcerat la Penitenciarul Aiud, într-o altă cauză. Inițial erau trei persoane fără adăpost cercetate, dar doar doi vor ajunge în fața instanței.

YouTube video

Potrivit rechizitoriului, în noaptea de 09/10.11.2023, aflându-se în proximitatea imobilului dezafectat Sala de Judo 1 Mai, după ce în prealabil au strâns deșeuri și lemne, inculpații au întreținut focul aprins de către unul dintre ei, „foc care în jurul orei 01:45, în lipsa unei adecvate supravegheri, s-a extins la clădire, acoperișul și bunurile din interior arzând integral, producându-se o prăbușire a zidului dinspre Piața Iulia Maniu, fiind avariat astfel autoturismul marca Mazda”.

În dosar sunt trei părți civile, o persoană fizică, Primăria Alba Iulia și clubul CSM Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cine este bărbatul găsit DECEDAT în apartamentul de pe B-dul Transilvaniei, duminică după- amiază

Bera Larisa

Publicat

în

Cine este bărbatul găsit DECEDAT în apartamentul de pe B-dul Transilvaniei, duminică după- amiază Din primele informații, bărbatul găsit decedat de către pompierii din Alba Iulia, duminică după- amiază, într-un apartament situat pe B-dul Transilvaniei, este colonelul (r) C. G. V. Citește și: UPDATE | TRAGEDIE în Alba Iulia: Un bărbat a fost găsit MORT […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea