Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Incendiu VIOLENT la Alba Iulia: Sala de sport 1 Mai din municipiu, făcută scrum: Un perete al clădirii, PRĂBUȘIT peste o mașină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit cu în noaptea de 9 spre 10 noiembrie pentru localizarea și stingerea unui incendiu în municipiul Alba Iulia, piața Iuliu Maniu.

Este vorba despre un incendiu izbucnit la acoperișul unei clădiri dezafectate, care s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 100 mp.

De asemenea, forțele și mijloacele de intervenție au fost suplimentate cu încă 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă (1 – Det. Aiud, 1 – Secția Sebeș), incendiul manifestându-se cu flăcări violente la nivelul acoperișului clădirii.

În jurul orei 2.00 incendiul a fost localizat, fără să mai existe pericolul propagării incendiului la vecinătăți.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 6.00. A ars în întregime Sala de sport 1 Mai din Alba Iulia, situată în spatele fostului magazin Romarta (aflată în proprietatea Primăriei Municipiului Alba Iulia) pe o suprafață de aproximativ 400mp.

Pompierii militari au reușit să protejeze clădirea Tribunalului Alba Iulia și alte 2 obiective aflate în proximitatea obiectivului incendiat.

De asemenea, o porțiune din zidul sălii de sport la care s-a manifestat incendiul s-a prăbușit spre exterior, fiind avariat un autoturism.

Pentru localizarea și stingerea incendiului s-a intervenit cu 6 autospeciale de stingere cu apă si spumă, 1 autoscară și o ambulanță SMURD, cu 26 de pompieri de la 3 subunități (Alba Iulia, Aiud și Sebeș), precum și câte 1 echipaj de la IPJ Alba și Poliția Locală.

Acțiunea de intervenție a fost condusă de prim-adjunctul inspectorului șef al ISU Alba Șef – lt. col. Cîmpean Cristian, sprijinit de Grupa Operativă.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost stabilită ca: Foc deschis în spații deschise.

Din fericire nu au fost înregistrate victime.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Maria Cioruța, albaiuleanca cu 4 copii care s-a înrolat în Armată la 42 de ani. Familia sa a stat 18 ani în Italia

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Maria Cioruța, albaiuleanca cu 4 copii care s-a înrolat în Armată la 42 de ani. Familia sa a stat 18 ani în Italia

Femeia din Alba Iulia, mamă a patru copii, care s-a înrolat în armată la vârsta de 42 de ani, împărtășește o poveste impresionantă. Familia Mariei a petrecut 18 ani în Italia și s-a întors în țară în 2017. Maria Cioruța, așa cum a fost prezentată de reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, a făcut cunoscută decizia sa de a se alătura armatei.

„Sunt Maria Cioruța, am 42 de ani, sunt din Alba Iulia și sunt mama a 4 copii. În acest an, am decis să mă alătur armatei. În 1999, am plecat în străinătate și am rămas acolo până în 2017, când, împreună cu soțul meu, am hotărât să ne întoarcem definitiv în țară. Chiar dacă am stat 18 ani în Italia, România a fost mereu pentru noi „acasă””, a declarat Maria într-un mesaj publicat pe Facebook.

 

După o lungă perioadă dedicată exclusiv familiei, Maria a simțit nevoia de a-și dedica timp și carierei. Ea menționează că influența fiicei sale, care studiază la Colegiul Militar din Craiova, a fost esențială în luarea acestei decizii.

„Faptul că fiica mea urmează colegiul militar din Craiova m-a apropiat de sistemul militar, pe care întotdeauna l-am admirat, dar nu cred că aș fi avut curajul să mă alătur dacă ea nu ar fi deschis acest drum. Desigur, fără susținerea familiei nu aș fi putut face această alegere”, a adăugat Maria.

Ea relatează că perioada de instrucție a fost intensă, implicând adaptarea la un program strict, purtarea uniformei și a bocancilor pe tot parcursul zilei, cunoașterea armamentului și efectuarea tragerilor.

„Am reușit să depășim toate acestea datorită instructorilor, o echipă de profesioniști și oameni dedicați, care ne-au susținut pas cu pas, ne-au înțeles, ne-au încurajat și ne-au ajutat să ne depășim limitele”, a subliniat ea.

Maria menționează cu mândrie și emoție momentul în care ea și fiica sa s-au regăsit „în uniformă într-o zi atât de importantă precum cea în care eu am depus Jurământul militar”. Ea se declară recunoscătoare și mândră de oportunitatea avută.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare