Ziarul Unirea

Doi elevi din Alba, prinși cu copiatul, miercuri, la simularea examenului de Bacalaureat 2016

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Doi elevi de clasa a XII-a din județul Alba au fost eliminați, miercuri, din sală, la proba la matematică de la simularea examenului de Bacalaureat 2016, fiind prinși cu copiatul. Unul dintre ei învață la Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan” Abrud, iar celălalt la Liceul Teoretic ”Petru Maior” Ocna Mureș.

Elevii de clasa a XI-a și a XII-a au susținut, miercuri, proba obligatorie a profilului – la matematică și istorie –, doi elevi fiind eliminați din sală, fiind prinși în timp ce copiau.

ELIT

Potrivit inspectorului școlar general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, unul dintre ei a copiat utilizând telefonul mobil, iar altul de la un coleg. Ambii susțineau proba la matematică.

În județul Alba, la clasa a XI-a, au fost înscriși 2.806 de elevi dintre care 2.389 au fost prezenți (85,14%), iar la clasa a XII-a au fost înscriși 2.513 de elevi, dintre care 2.190 au fost prezenți (87%).

„Subiectele sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național, de doi profesori din unitățile de învățământ liceal în care elevii susțin evaluarea (unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă)”, arată MENCȘ.

Simulare Bac 2016. Calendar:

7 martie 2016 – Simularea probei scrise de Limba şi literatura română

8 martie 2016 – Simularea probei scrise de Limba şi literatura maternă

9 martie 2016 – Simularea probei obligatorie a profilului (matematică/istorie)

10 martie 2016 – Simularea probei la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a)

18 martie 2016 – Afişarea rezultatelor

Citește și Subiecte simulare Bacalaureat 2016 la istorie – proba obligatorie a profilului – pentru clasa a XI-a și a XII-a

Citește și Subiecte simulare Bacalaureat 2016 la matematică – proba obligatorie a profilului – pentru clasa a XI-a și a XII-a

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook