Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Doi cetăţeni străini, un sârb și un bosniac, depistaţi cu şedere ilegală în Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Alba au desfăşurat, în perioada 08 – 10 decembrie a.c., o serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă. Cu această ocazie, au fost depistaţi, cu şedere ilegală, doi cetăţeni străini, din Serbia, respectiv Bosnia-Hertegovina.

Potrivit Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Alba, “în cadrul activităţilor, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări Alba au constatat că cetăţeanul sîrb, în vârstă de 57 ani, şi cetăţeanul bosniac, de 24 ani, au intrat legal în România, dar, la expirarea dreptului de şedere, nu au părăsit teritoriul ţării noastre.

Pe numele fiecăruia au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care sunt obligaţi să părăsească ţara în cel mult 15 zile. Totodată, aceştia au fost sancţionaţi contravenţional, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni şi controale pe linia prevenirii şi combaterii şederii şi muncii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini asupra respectării legislaţiei în vigoare, în ceea ce priveşte dreptul de şedere pe teritoriul României.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru scurtarea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea