Rămâi conectat

Curier Județean

Doi bărbați din Alba, arestați preventiv pentru că au încălcat măsura controlului judiciar. S-au deplasat într-un local din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doi bărbați din Alba au fost arestați preventiv pentru că au încălcat măsura controlului judiciar și au încălcat una dintre obligațiile stabilite de Curtea de Apel Alba Iulia, respectiv aceea de a nu se deplasa în localuri de alimentaţie publică.

În urma activităţior efectuate de poliţiştii din cadrul Biroului Supravegheri Judiciare – Serviciul de Investigaţii Criminale Alba, a fost înlocuită  măsura controlui judiciar, dispusă de Curtea de Apel Alba Iulia, cu masura arestului preventiv, faţă de doi bărbaţi, de 34, respectiv de 30 de ani. Astfel, la data de 9 iulie 2014, au fost emise mandate de arestare preventive pe numele celor doi.  În fapt, în luna martie 2014, faţă de cei doi a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, în vederea efectuării supravegherii acestora.

Ulterior, la data de 27 iunie 2014, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia au întocmit dosar penal pe numele bărbatului de 34 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, după ce, în ziua de 26 iunie 2014, ar fi agresat un bărbat de 36 de ani. Din verificări, a reieşit faptul că, în seara respectivă cel bănuit, împreună cu bărbatul de 30 de ani, s-au deplasat la un local din Alba Iulia.

Astfel, cei în cauză au încălcat una dintre obligaţiile stabilite de Curtea de Apel Alba Iulia, respectiv aceea de a nu se deplasa în localuri de alimentaţie publică (restaurante, baruri, dicoteci, cluburi, casinouri).

Poliţia Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă. De la înfiinţarea birourilor şi compartimentelor de supravegheri judiciare în cadrul structurilor de investigaţii criminale, la data de 1 februarie 2014, au fost dispuse măsuri preventive faţă de peste 9.600 de persoane.

În perioada 1 februarie –  31 decembrie 2014, în conformitate cu prevederile Noului Cod de Procedură Penală, la nivelul structurilor teritoriale de supravegheri judiciare, au fost dispuse măsuri preventive faţă de 9.626 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.

Astfel, faţă de 8.006 persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar, faţă de 1.568 cea a arestului la domiciliu, iar faţă de 52 – cea a controlului judiciar pe cauţiune.

În această perioadă, la nivel naţional, au fost înregistrate 639 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri.

În ultima săptămână (26 decembrie 2014 – 2 ianuarie 2015), la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 85 de persoane.

Poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 29 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, faţă de 55 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar, precum şi faţă de o persoană, pe numele căreia a fost dispusă măsura controlului judiciar pe cauţiune.

De asemenea, la nivel naţional, au fost înregistrate 8 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri. Astfel, măsura controlului judiciar dispusă iniţial a fost înlocuită, în 4 cazuri, cu măsura arestării preventive, iar în alte 2 cazuri, măsura controlului judiciar a fost revocată.

Totodată, în alt caz, măsura arestării preventive a fost înlocuită cu măsura controlului judiciar pe cauţiune, iar în alt caz, a fost înlocuită măsura arestului la domiciliu, cu măsura arestării preventive, îm aceeaşi cauză.

Sursa IGPR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu Un accident s-a produs în 20 aprilie, în jurul orei 14:00, în Alba Iulia, pe strada Tudor Vladimirescu. Din fericire, persoanele implicate nu au fost rănite. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice, cu două autospeciale, la un accident […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea