DNA a ”săltat” un fost consilier al președintelui Iohannis – George Scutaru este acuzat de complicitate la luare de mită și spălare de bani

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Fostul consilier al președintelui Klaus Iohannis, George Scutaru, este anchetat de DNA sub control judiciar, fiind acuzat de complicitate la luare de mită și spălare de bani.

dna1Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de George Scutaru, la data faptelor deputat și membru cu funcție de conducere într-un partid. În dosar se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În cursul anului 2008, o persoană cu funcție de conducere în administrația locală — denunțător în prezenta cauză — a pretins și primit de la o altă persoană suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău. Din banii primiți, conform unei înțelegeri anterioare, persoana denunțătoare i-a dat lui Scutaru suma de 170.000 euro„, se arată în comunicat. DNA susține că proveniența și modul în care s-au obținut banii au fost cunoscute exact de George Scutaru.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit procurorilor, suma de 170.000 euro, primită în numerar de Scutaru de la denunțător, a fost disimulată prin încheierea de contracte de publicitate, fiind folosită în campania electorală din 2008.

În cauză, DNA beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Așa zis-a Burebista 3 aprilie 2015 at 21:02

Articolul este copiat de pe realitatea.net.
„membru cu funcție de conducere într-un partid”: Scutaru are funcție de conducere în PNL Buzău și lider al parlamentarilor PNL. Îl va înlocui Dudu Ionescu, și el viitor cercetat DNA.

Comentariile sunt oprite