Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

DJ 142 L, un nou drum judeţean care va fi modernizat anul acesta

Andreea Ștefan

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

DJ 142 L, un nou drum judeţean care va fi modernizat anul acesta

Una din principalele preocupări ale conducerii Consiliului Judeţean Alba este reprezentată de modernizarea infrastructurii rutiere – drumurile judeţene aflate în proprietatea judeţului Alba.

În acest sens, în acest an se vor realiza lucrări de modernizare şi pe drumul judeţean 142 L Ciumbrud – Rădeşti – Meşcreac  – DN 14 B,  pe o porţiune de 4,372 km, aferenţi sectorului Căpud – Zărieş – Gara Podu de Mureş (Halta Mihalţ – DN 14B).

Tronsonul de drum care va fi modernizat se desfăşoară pe zona de luncă a Râului Mureş, partea carosabilă fiind momentan pietruită şi prezentând defecţiuni specifice acestui tip de drum, care îngreunează circulaţia auto. La finalizarea lucrărilor vor fi asigurate condiţiile necesare de siguranţă şi confort în exploatare.

Pe această porţiune va fi turnat asfalt şi se vor realiza acostamentele, iar scurgerea apelor se va asigura prin şanţuri de pământ şi şanţuri betonate. Totodată, se va realiza accesul la proprietăţi prin intermediul podeţelor şi se va consolida terenul pentru a asigura protecţie în caz de creştere a debitului Râului Mureş.

Până în acest moment a fost realizat studiul de fezabilitate şi aprobaţi indicatorii tehnico-economici, iar procedura de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor va avea loc imediat după data de 12 februarie, dată la care va avea loc şedinţa deliberativului judeţean pentru aprobarea bugetului aferent anului în curs. Valoarea totală a investiţiei, conform indicatorilor tehnico-economici aprobaţi, este de

9,54 milioane lei (inclusiv TVA), din care construcţii + montaj 8,81 milioane lei (inclusiv TVA). Sursa de finanţare este bugetul propriu al CJ Alba.

Modernizarea tronsonului anterior menţionat va facilita deplasarea locuitorilor din zonă spre municipiile Alba Iulia şi Blaj şi se va permite accesul către modul rutier dintre Autostrada A 10 şi DN 14 B, care se construieşte în imediata apropiere. Totodată, va crea o rută alternativă de transport pe direcţia Blaj – Aiud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO VIDEO | Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, dublă campioană națională la Culturism și Fitness. A reușit să își apere titlul la concursul organizat în Cluj-Napoca

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO VIDEO | Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, dublă campioană națională la Culturism și Fitness. A reușit să își apere titlul la concursul organizat în Cluj-Napoca Campionatul Național de Culturism si Fitness s-a organizat la Cluj-Napoca în perioada 15-19 mai, iar albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean a reușit să își apere cu succes titlul de campioană. După ce a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea