Rămâi conectat

Curier Județean

„Diversitatea” – şcoala viitorului pentru romii din Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De circa o lună şi jumătate la Cugir se află în derulare un proiect al Serviciului Public de Asistenţă Socială intitulat Diversitatea – Şcoala viitorului.
Proiectul a fost aprobat cu o finanţare de 15000 lei, contribuţia locală fiind de 5000 lei. Grupul ţinta este format din copii cu vârste între 6-8 ani de la şcolile „Iosif Pervain” şi Şcoala nr 2 Cugir aflate în apropierea cartierelor de comunitate romă. Ei beneficiază de consiliere şi mentorat, pentru un grup de 50 de copii implicaţi în proiect, pe perioada derulării proiectului aceşti elevi având avantajul de a primi o masă caldă.
După cum ne-a informat d-na jurist Viorica Ştirb Nedel – şef serviciu SPAS – Cugir, proiectul se bazează pe o relaţie partenerială dintre Consiliul Local (SPAS), un ONG-rom, două instituţii de învăţământ, şi una de sănătate publică (spitalul local) Asociaţia ROM – CRUC  Cugir va avea un membru care va face parte din consiliul de administraţie al proiectului şi va participa la acţiunile de informare a comitetului de romi. Un rol important la nivelul proiectului  îl va juca colaborarea între diferiţi actori – familie, învăţători, ONG, autoritatatea locală, părinţi, aceştia contribuind esenţial în procesul educaţional. Proiectul se derulează până în ultima zi a acestui an calendaristic. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea