Rămâi conectat

Ştirea zilei

Disperare în rândul mămicilor cu copii de creșă din Alba Iulia – peste 200 de solicitări pentru doar 59 de locuri!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Disperare în rândul mămicilor cu copii de creșă din Alba Iulia – peste 200 de solicitări pentru doar 59 de locuri!

”Trăim în Alba Iulia, chipurile orașul smart. Oraș în care nu avem decât 3 creșe, și unde nu putem să ne ducem copiii pentru că nu sunt decât 59 de locuri disponibile, iar dosare au fost 213 depuse la primărie, ceilalți copii (154 la număr) unde vor fi duși la creșe?

Întreb și eu, poate mă lămurește cineva, că eu sunt în ceață!”, se întreabă o mămică din Alba Iulia. La fel ca ea simt alte zeci de mame care nu exclud să vină să protesteze, cu copilași cu tot, în fața instituției primăriei, acuzând faptul că nimănui nu pare să-i pese de soarta puilor de albaiulieni. Nici măcar la privat nu au unde să-și lase copiii, asta în cazul fericit în care ar dispune de banii necesari.

”Cererile pentru un loc la creșă au crescut exponențial, în fiecare an. S-au mutat tineri în oraș, s-au angajat și în mod firesc, au făcut copii. (…) Adevărul este că așa multe cazuri nu au rămas niciodată, mereu au fost până într-o sută. Totuși, să știți că, de exemplu anul trecut, am reușit, după prima lună, să rezolvăm, în proporție de 90 la sută, toate cererile. Parte dintre cei care au prins un loc s-au retras, nu s-au acomodat copiii și au renunțat. I-am sunat apoi pe ceilalți, în ordinea punctajului obținut. Așa vom proceda și acum”, declară viceprimarul Gabriel Pleșa.

Potrivit aceleiași surse, perfect conștientă de prioritatea construirii de noi creșe și grădinițe, administrația locală are deja două obiective de acest tip în proiectare, unul în zona fostului ștrand din Alba Iulia iar celălalt lângă cartierul Orhideea, unde se construiesc locuințe ANL.

Problema, așa cum puteați singuri ghici, rămâne finanțarea. Primăria Alba Iulia trebuie să găsească banii necesari și trebuie să o facă în timp util. În fiecare zi se nasc noi copii care vor avea nevoie de un loc la creșă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea