Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Disjungere în ”Dosarul pensiilor ilegale”. Peste 100 de inculpați care și-au recunoscut faptele vor afla peste două săptămâni soluţia instanţei

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ședință de judecată cu sala arhiplină, luni, la Tribunalul Alba, unde s-a aflat pe rol ”Dosarul pensiilor ilegale”. Potrivit avocaților, judecătorul a dispus disjungerea cererilor formulate în temeiul art. 320 ind. 1 Cod procedură penală şi a acordat termen de pronunțare de două săptămâni pentru cei peste 100 de inculpați care și-au recunoscut faptele, printre care se află și ”capul” grupării, Toma Constantin. Pentru ceilalţi inculpaţi care nu au dat declaraţie de recunoaştere s-a acordat termen pe 8 octombrie 2012.

Potrivit dispoziţiilor art. 320 ind.1 aliniatul 7 Cod procedură penală, inculpaţii care au recunoscut săvârşirea faptelor şi au solicitat ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei închisorii, şi de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei amenzii.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În ”Dosarul pensiilor ilegale”, instrumentat de Serviciului Teritorial DIICOT Alba Iulia, sunt trimise în judecată 167 de persoane, acuzate că fac parte dintr-o grupare infracțională nestructurată care a acționat în ultimii ani în principal pe raza județului Alba, dar și pe raza județelor Cluj, Bihor, Arad, Maramureș și a municipiului București, în scopul săvârșirii unor infracțiuni de înșelăciune, pentru a obține venituri ilicite, pentru ei și pentru alte persoane, din pensionarea frauduloasă a unor cetățeni și procurarea unor documente de studii false.

Prejudiciul creat statului se ridică la circa 2,4 milioane de lei din care 2,2 milioane de lei prejudiciul creat numai Casei Județene de Pensii Alba.

Șefii grupării sunt Constantin Toma, Vasile Toma şi Coasian Sabin iar printre inculpați se află și Călin Viorica, o funcționară de la CJP Alba care, potrivit rechizitoriului procurorilor, a introdus în sistem, “cu complicitatea unor funcţionari din cadrul instituției”, sute de dosare conţinând cărţi de muncă falsificate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Paste fericit 2024. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de PASTE fericit • Texte cu URARI, FELICITARI de Paste 2024, SMS -uri frumoase, haiose şi amuzante de Sfintele Pasti • Felicitare de Paşte pentru persoanele dragi, prieteni, părinți, profesori, bunici, colegi, iubit(ă), sefi. Mesaje de Paște prin SMS,  gânduri pe care le poţi trimite prietenilor cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale. Învierea Domnului aduce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea